2009-07-23 15:27:10• hírek • Szatmar.ro

Bombariadó árnyékában

Bombariadó volt az Újpest-Steaua meccs előtt, kérdés, hogy lesz-e bombameglepetés.

Nem volt nyugodalmas éjszakájuk az Újpest elleni Európa-liga selejtezőjének a visszavágójára készülő Steaua játékosainak, mivel bombariadó miatt kénytelenek voltak elhagyni a szállodát.

Kezdődött a Nagy Magyarországot ábrázoló zászlókkal érkező és cigányozó újpesti ultrákkal, folytatódott a minősíthetetlen Ghencea-i transzparenssel, a feszültség pedig csütörtök hajnalban tetőzött, amikor a Steaua játékosait éjjel egy órakor evakuálták a szállodából és egy bombariadó miatt csak öt órakor mehettek vissza szobáikba. Amíg Gheorghe Becali arról beszélt, hogy ez a magyarok bosszúja az ominózus transzparensért, addig a román delegáció vezetője, Valeriu Argaseala nem feltételezett szándékosságot az eset mögött. Éppen ezért nem is kérte az Európai Labdarúgó Szövetségtől a találkozó elhalasztását.

Ne feledjük amúgy, hogy a Debrecen kalmari szállodájában tűzriadó volt a Bajnokok Ligája találkozó előtt, míg az Inter amerikai túráján szintén bombariadó volt az egyik szállodába a hét elején...

A legérthetetlenebb mindenesetre a magyar rendőrség magatartása az esettel kapcsolatban: bár azt elismerték az MTI-nek, hogy bombariadó volt az egyik fővárosi szállodában, azt már nem mondták meg, hogy melyikben. A létesítmény személyzete pedig sem megerősíteni, sem megcáfolni nem akarta az esetet. Kommunista ködösítés, mondanánk húsz évvel ezelőtt, de tudjuk, azóta lezajlott egy rendszerváltás...

Érdekes továbbá, hogy egy héttel ezelőtt az újpesti legények még meg sem sem érkeztek Romániába, a román (sport)sajtó már attól volt hangos, hogy Nagy Magyarországot ábrázoló transzparensekkel jönnek. A Steaua szurkolói Hora Uniriit táncoltak a nagylaki határátkelőnél, ez mégsem kapott teret a magyar sajtóban...

Ami magát a labdarúgást illeti, az első mérkőzés eredménye és főleg a mutatott játék miatt az Újpestnek csodára van szüksége, hogy ledolgozza két gólos hátrányát. A lilák felállása ennek ellenére várhatóan nem sokat változik majd, az első meccsen kiállított Korcsmár Zsoltot Tóth Norbert helyettesítheti. Ami azt jelenti, a gyors Simek és Tisza marad a kispadon...

A román csapatban jóval több változás várható és ennek egy része kényszerű. A szintén kiállított Kapetanoszt Stancu helyettesíti, míg a védelem jobb oldalán Golanskinak lejárt az eltiltása és kiszoríthatja a fiatal Ninut. Szintén kényszerűségből nem lehet a pályán a csapatkapitány Ghionea, aki az egyik edzésen megsérült, helyét az örök csere Baicu veszi át.

Más értelemben kényszerűségből nem lesz a kezdőben Ochirosii sem: a balszélső olyan gyengén játszott az első meccsen, hogy már a szünetben lecserélték. Helyette Nicolita kap lehetőséget, a kérdés már csak az, melyik oldalon. Nem kizárt ugyanis, hogy eredeti posztján, jobb oldalon veti őt be Bergodi, aminek következtében Székely mehet át balra.

És ha már Székelynél tartunk, a kolozsvári szélső nem volt hajlandó magyarul beszélni a magyarországi sajtóval. Úgy tűnik, a kolozsvári fiatalember számára szégyen megszólalni magyarul.

Nincs kedvezőbb helyzetben a másik pályára lépő magyar együttes sem, a Haladásnak három gólos hátrányt kellene ledolgoznia a svéd Elfsborg ellen.



Nagy küzdelem a visszavágón is várható


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: