2013-02-01 14:21:54• hírek • Kocsis Zoltán

Bombariadó Szatmárnémeti egyik általános iskolájában

Bombariadó volt péntek délben Szatmárnémeti 16-os lakónegyedében található Avram Iancu Általános Iskolában. A Szatmár Megyei Rendőrség, a Csendőrség és a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) nagy erőkkel vonult ki a helyszínre. Az ügyet a SRI vizsgálja tovább.

Pénteken kevéssel dél előtt érkezett a hívás a 112-es egységes szegélhívó telefonszámra, mely szerint bomba van az egykori 14-es számú általános iskola egyik termében. A rendőrség azonnal a helyszínre küldött egy egységet, amely megkezdte az épület evakuálást. Miközben diákok, tanárok, alkalmazottak elhagyták az iskolát, a Szatmár Megyei Rendőrség, a Csendőrség és a SRI közel 30 munkatársa érkezett a helyszínre.

A szakemberek megkezdték az épület szisztematikus átkutatását, ám valamivel több, mint fél óra munka után minden kétséget kizáróan megállapították: a riadó hamis volt, semmilyen bomba nincs az épületben.

Ezzel együtt valamennyi diákot, tanárt hazaküldtek - a pénteki nap folyamán már nem lesz oktatás az iskolában, tudtuk meg George Micle igazgatótól. Az intézmény vezetője elmondta, az iskolában közel 730 gyerek tanul és hogy személy szerint senkit sem gyanúsít. „Nem vagyunk mi nyomozó hatóság. Ezt meghagyjuk a SRI-re, ők nyomoznak tovább az ügyben", tette hozzá.

Roxana Cristea, a Szatmár Megyei Rendőrség sajtószóvivője elmondta, egy gyermekhang jelentette be a bombariadót. A hívás a Károlyi út egyik nyilvános telefonfülkéjéből jött.

Miután kiderült, hogy a riadó hamis volt, a gyerekeknek kedvükre volt az oktatás pénteki beszüntetése: a kellemes februári napsütésben nevetgéltek, viccelődtek az iskola előtt. A riadó bejelentője szerzett tehát néhány kellemes percet vélhetően kollégáinak. Ezzel együtt felelőtlen és meggondolatlan tette nagyon sokba kerülhet neki: akár 2500 lejes büntetést is kaphat.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: