2012-06-10 00:48:49• hírek • MTI

Bombameglepetést okozott a dán dinamit

A holland labdarúgó-válogatott alulmaradt a dán nemzeti csapattal szemben a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának szombati első mérkőzésén.

Csúcsdöntéssel kezdődött a találkozó, miután a hollandoknál helyet kapott a kezdőcsapatban Jetro Willems is, aki ezzel minden idők legfiatalabb Eb-szereplőjévé lépett elő. Az ifjú védő tudniillik 18 évesen és 71 naposan lépett pályára a harkivi Metaliszt Stadionban, míg az előző rekorder, a belga Enzo Scifo 18 esztendős és 115 napos volt akkor, amikor az 1984-es kontinensviadalon játszott Jugoszlávia együttese ellen.

A meccs puhatolózó futballal indult, majd megélénkült az iram. A dánok a támadásokkal nemigen foglalkoztak, lekötötte figyelmüket a gyakori holland akciók megszűrése. Túl sok helyzet a németalföldiek előtt sem adódott, ami mégis, azt viszont rendre kihagyták, vagy a dánok védelme hárított. Aztán - meglehetősen váratlanul - a dánok szereztek vezetést "köténygóllal" a szemfüles és villámgyors Krohn-Dehli révén, aki élt a váratlanul támadt lehetőségével.

A második félidőben jó tíz percen át nagy nyomást kellett kibírnia a dán csapatnak, amelyet a szerencse is segített akkor, amikor holland helyzetek sokasága maradt ki. Aztán kiegyenlítettebb lett a játék, a dánok is vezettek egy-két ígéretes akciót, alapvetően azonban csak arra ügyeltek, hogy a vezetést megőrizzék. Ezt sikerrel tették, s meglepő, ám teljesen megérdemelt sikert arattak. Dánia rendes játékidőben előzőleg 1967-ben tudta legyőzni Hollandiát.

B csoport:
Dánia - Hollandia 1-0
gól:
Krohn-Dehli (24.)
Dánia:
Stephan Andersen - Lars Jacobsen, Simon Kjaer, Daniel Agger, Simon Poulsen - William Kvist, Niki Zimling - Dennis Rommedahl (Tobias Mikkelsen, 84.), Christian Eriksen (Lasse Schone, 74.), Michael Krohn-Dehli - Nicklas Bendtner
Hollandia:
Maarten Stekelenburg - Gregory Van der Wiel (Dirk Kuyt, 85.), John Heitinga, Ron Vlaar, Jetro Willems - Nigel De Jong (Rafael van der Vaart, 71.), Mark Van Bommel - Arjen Robben, Wesley Sneijder, Ibrahim Afellay (Klaas-Jan Huntelaar, 71.) - Robin Van Persie

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: