2016-09-27 10:13:30• hírek • MTI/Reuters

Bombaformában lévő Dortmund fogadja a megtorpant címvédőt

A Borussia Dortmund és a címvédő Real Madrid összecsapása emelkedik ki a labdarúgó Bajnokok Ligája keddi mérkőzéseinek sorából.

A német bajnoki ezüstérmes remek formában várja a hazai meccset, legutóbbi három Bundesliga-találkozóján összesen 14 gólt rúgott, s csupán kettőt kapott, a BL nyitókörében pedig idegenben gázolt át (6-0) Nikolics Nemanja együttesén, a lengyel Legia Warszawán.

A Real kisebb hullámvölgyben van, a jó bajnoki rajt után a múlt héten mindkét találkozóján csak döntetlenre volt képes, a Bajnokok Ligájában pedig hazai pályán csupán a hajrában tudott fordítani a Sporting Lisboa ellen. Zinedine Zidane vezetőedző dolgát nem könnyíti meg a keddi meccs előtt az sem, hogy két alapemberére, Casemiróra és Marcelinhóra sem számíthat, ráadásul legnagyobb sztárja, Cristiano Ronaldo látványosan nem örült, amikor a hétvégén a Las Palmas ellen lecserélte őt a francia szakember.

A madridi csapat számára a múlt sem ad sok okot a bizakodásra, Németországban ugyanis 30 tétmeccséből csak négyet tudott megnyerni, Dortmundban pedig legutóbbi három találkozóját elvesztette. A múlt héten edzőváltáson átesett Legia ezúttal a Sportinghoz utazik, ahol már a pontszerzés is bravúrnak számítana a magyar válogatott támadó csapatától.

A keddi játéknap egyik legérdekesebb meccse az angol bajnok Leicester City és a Porto találkozója lehet. Claudio Ranieri együttese az előző szezonban óriási meglepetésre nyerte meg a Premier League-et, a mostani kiírásban viszont már nem remekel, hat meccsen mindössze hét pontot gyűjtött, s csupán a 12. helyen áll. Története első BL-szereplését viszont jól kezdte: simán, 3-0-ra verte ugyanis a Club Brugge-t.

A portugál csapat váratlan pontvesztésbe szaladt bele Dániában, ahol az FC Köbenhavnnal 1-1-es döntetlent játszott, ami azt is jelenti, hogy fontos lenne a csapat számára a jó eredmény a szigetországban.

Az olasz bajnok Juventus szintén döntetlennel kezdett, saját pályáján nem tudott gólt lőni a Sevillának, így nem engedheti meg magának, hogy ne nyerjen a Dinamo Zagreb vendégeként. A spanyol együttesnek ugyanakkor a horvátok elleni 3-0-ás sikerrel csoportelső Olympique Lyon ellen kell begyűjtenie a három pontot, ha nem szeretne két kör után hátrányba kerülni a továbbjutásért folyó harcban.

A csoportkör keddi programja (az UEFA honlapjáról):
---------------------------------------------------
E csoport:
AS Monaco (francia)-Bayer Leverkusen (német) 21.45
CSZKA Moszkva (orosz)-Tottenham Hotspur (angol) 21.45
F csoport:
Borussia Dortmund (német)-Real Madrid (spanyol) 21.45
Sporting Lisboa (portugál)-Legia Warszawa (lengyel) 21.45
G csoport:
FC Köbenhavn (dán)-Club Brugge (belga) 21.45
Leicester City (angol)-FC Porto (portugál) 21.45
H csoport:
Dinamo Zagreb (horvát)-Juventus (olasz) 21.45
Sevilla (spanyol)-Olympique Lyon (francia) 21.45

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: