2016-08-11 09:26:18• hírek • MTI

Bombafenyegetést jelentettek két repülőgépről Brüsszelben

Bombafenyegetést jelentettek szerda este két Brüsszelbe tartó repülőgépről, de mindkettő sikeresen leszállt a nemzetközi repülőtéren. A vészhelyzeti készültséget feloldották, a forgalom helyreállt - írta a Le Soir francia nyelvű belga napilap a honlapján.

A belga szövetségi ügyészség tájékoztatása szerint a belga titkosszolgálatok nemzetközi együttműködés révén jutottak a lehetséges támadásról szóló információhoz. A jelentés szerint a fenyegetés elég komoly volt ahhoz, hogy vészhelyzeti intézkedéseket hozzanak. Később azonban fel is oldották ezeket.

Jan Jambon belga belügyminiszter szerda esti nyilatkozatában már azt közölte, hogy nincs veszély, a korábban bejelentett rendkívüli válságtanácskozást nem hívják össze.

A lap információi szerint a két érintett gép közül az egyik Oslóból, a másik Stockholmból érkezett. Az oslói gép egyik utasának beszámolója szerint a pilóta 20 perccel a leszállás előtt értesült a fenyegetésről, amelyről tájékoztatta az utasokat. A biztonságos leszállást követően a gépen lévők épségben elhagyták a repülőket.

A lap úgy tudja, hogy több légitársaság járatát más, közeli repülőterekre irányították.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: