2010-02-11 10:25:00• hírek • Szatmar.ro

Bölöni elhagyta a Standardot

Az erdélyi szakember a gyengébb eredmények állt fel a kispadról.

Bár az utóbbi hetekben sokan támadták, mégis bombaként robbant a hír szerda este, hogy Bölöni László lemondott a belga bajnok Standard Liege labdarúgó-csapatának vezetőedzői tisztségéről. A vallonok azóta meg is találták utódját, aki nem más, mint az eddigi technikai igazgató, Dominique d'Onofrio.

Az 1953-ban Marosvásárhelyen született Bolöni 2008-ban lett a liegie-iek edzője, azóta sikert sikerre halmozott: rögtön bemutatkozásként megnyerte a belga Szuperkupát, majd a szezon végén megvédte a klub bajnoki címét és a Szuperkupa döntőjében is duplázott. Mindemellett 26 után az európai kupatavaszba vezette a Standardot, idén pedig a BL-csoportkörben a harmadik helyen végezve az Európa-liga tavaszi szakaszába irányította a gárdát. Ennek következtében tavaly Bölönit választották az Év Edzőjének Belgiumban.

Az idei bajnoki szezonban azonban nem ment a gárdának, jelenleg csak az ötödik helyet foglalja el a Standard, 19 ponttal lemaradva a listavezető Anderlecht mögött, a hét végén pedig a Köteles Lászlóval és Tőzsér Dániellel felálló Genk otthonában szenvedett vereséget, amely már a hetedik volt az idén.

Furcsa egybeesés, hogy egy másik erdélyi szakember, a székelyudvarhelyi László Csaba január 29.-én volt kénytelen felállni a skót Hearts kispadjáról. Lászlót a tavaly Skóciában választották az Év Edzőjének. Távozása óta mellesleg a „szívek" három meccset vívtak, melyeken még gólt sem rúgtak!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: