2008-12-30 11:13:32• hírek • Szatmár.ro

Bolondos szilveszter este a színházban

A Szatmárnémeti Harag György Társulat december 31-én a Bolond Vasárnap című musical-bohózatot adja elő, melyet a nyílvános főpróba előz meg december 30-án.

Aldobolyi Nagy György zeneszerző 1962-ben végzett a zeneakadémia klarinét tanszakán. 1964-ig a magyar Rádió és Televízió Szimfónikus Zenekarának, majd a Budapesti MÁV Szimfonikusoknak volt tagja. 1968-ig tanított, azóta részben szabadfoglalkozású zeneszerző. 1986-89-ben a kecskeméti Katona József, 1988 óta pedig az egri Gárdonyi Géza színház zenei vezetője. Musicalek, zenés vígjátékok, színpadi kísérőzenék, táncdalok, sanzonok népszerű szerzője. Dalszövegeket ír és rendez is.

 

„A.Bolond Vasárnap első változata egy dunai hajókirándulás ideje alatt született, 1962-ben G. Dénes György közreműködésével. Ennek a változatnak sajnos nyoma veszett, és látva azt, hogy a darab milyen sikert aratott Budapesten, az újraírás mellett döntöttünk" - magyarázta a rendező. „Ebben már Romhányi József volt segítségemre. Innen indult el ez a forma, s attól kezdve is rendszeresen újra s újra írom egy-egy bemutató után. Az évek hosszú sora alatt minden egyes produkció tett hozzá egy kicsit, lassan hozzáíródtak még dalok és rengeteg előadásnak a tanulságát sikerült beleemelni. Nagyszerű színészek segítettek a munkában, mindenkinek valamilyen nyoma maradt a darabban, úgy, ahogy most a szatmáriaknak is...

Úgy gondolom, hogy kitartó és precíz munka mindennek az alapja, s nem valamiféle kollektív újraalkotás, az inkább egy ősbemutatónál létjogosult.

A legfontosabb, hogy már olvasópróbán sikerüljön megnyernem magamnak a színészeket. Ha megbíznak bennem, az már fél siker. Ilyenkor nagyon komolyan össze kell szednie magát a rendezőnek, hogy megnyerje ezeket a csatákat, mert a bizalom olvasópróbán születik"- fejtette ki Aldobolyi.

Szereplők: Lőrincz Ágnes, Kovács Éva, Gál Ágnes, László Zita, Méhes Kati, Bándi Johanna, Rappert Gábor, Bessenyei István, Nagy Csongor, István István, Nagy Antal.

Részlet a Bolond Vasárnap című előadásból
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
Tévedések és férleértések okoznak bonyodalmat az előadásban

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: