2014-05-23 16:14:26• hírek • Szatmár.ro

Bolond ballagást tartott péntek délelőtt a Kölcsey

A megye legvidámabb ballagását tartották pénteken a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban. A hagyományos bolond ballagáson a végzős osztályok jelmezekben vonultak fel, előadták a vicces osztálydalt, a tizenegyedikesek humoros búcsúbeszédet mondtak, őket a nagyok látták el jó tanácsokkal, végül egy nagy közös tánccal ért véget a vidám rendezvény.

Egy egészen új oldalukról ismertük meg pénteken a Kölcseys végzősöket: az őrültebbik oldalukról. A hagyományos ballagási ünnepséget megelőzően a Kölcsey Napok keretében megtartották a Bolond Ballagást, amelyen nem a könnyes búcsúzkodásé, hanem a jókedvé és nevetésé volt a főszerep.

Ilyenkor a kölcseys végzős osztályok bevonulnak az udvarra, de nem a szokásos ünneplőben, hanem jelmezekben. Most is tematikus jelmezekben vonultak fel diáktársaik tapsa és éljenzése közepette a végzősök: a XII. A, Bagosi Ilona osztálya, a XII. B, Nevelics Gyöngyvér osztálya, a XII. C, Cziprok András osztálya, a XII. D, Tar István osztálya, a XII. E, Átyim Erzsébet osztálya és a XII. F, Ádámkó Réka osztálya.

Lököttek ezek a kölcseysek - mondhatta volna bárki, aki látta a felvonuló osztályokat: voltak akik laza reggae-rajongók voltak, mások osztályfőnökükre jellemző öltözékben vonultak fel. Megint mások őrült óvodások voltak, megint mások a Gru-rajzfilmek sárga emberkéinek öltöztek és még a bőrüket is sárgára festették. Felvonultak a földre szállt angyalok és volt osztály, amelyik strand-szerelésben jelent meg - ők valószínűleg az érettségi utáni lazításra gondolnak.

Minden osztálynak felolvasták a bemutatkozását, majd külön-külön a színpadra vonulva elénekelték osztályhimnuszukat.

Bolond ballagás a Kölcseyben

A XI. osztályosok nevében Mali Lőrinc búcsúzott sok humorral fűszerezett beszédben a ballagóktól, akikre iskolai éveik alatt mindig felnéztek - lévén, hogy általában magasabbak voltak náluk. A XII. C osztályos Dull Benjámin búcsúzott a végzősök nevében, ellátva a kisebbeket néhány jótanáccsal. Megtudtuk, hogy az uzsonna óra közben a legfinomabb és azt is, hogy mikor kell síri csendben maradni.

A folytatásban a nagyok küldöttsége egy kolompot adott át a leendő végzősöknek - utalva a Tanulj tinó, ökör lesz belőled! mondásra - majd közös tánccal ért véget az iskola idei legőrültebb rendezvénye.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: