2018-01-10 13:22:47• hírek • Közlemény

Böllérversenyt szerveznek Mezőfényen

Az RMDSZ Szatmár Megyei Szervezete Böllérversenyt rendez Mezőfényen 2018. február 3-án, reggel 8:00 órai kezdettel. A nevezés még tart, egészen január 26-ig várják a jelentkezőket. A csapatoknak a sertést előre kell igényelniük, de saját állattal is lehet jelentkezni a versenyre.

Tasnádi István, a verseny főszervezője elmondta, hogy eddig 21 csapat jelezte részvételi szándékát a szervezőknél, de ennél több érdeklődőre számítanak. Az is kiderült, hogy a böllérverseny nagy népszerűségnek örvend, általában 30-40 között van a csapatok végleges száma, illetve több megyéből is érkeznek csapatok. Jelen pillanatban úgy tudni, Szilágy megyéből biztosan jönnek majd, de Magyarországról is érkeznek vendégek és versenyzők.
 

A versenyen való részvétel nem szabályozza, hány embernek kell lennie egy csapatban, azt viszont igen, hogy mindenkinek magának kell gondoskodnia a disznótoros ételek elkészítéséhez szükséges hozzávalókról, így például a szerszámokról, az asztalokról és az alapanyagokról is. Azok számára, akik csak vendégként vesznek majd részt az eseményen, büfé áll majd rendelkezésre, hogy elűzze az éhséget és a szomjúságot.
 

A résztvevő csapatok több kategóriában is indulhatnak, többek között a legfinomabb fogópálinka, toroskáposzta és leggyorsabb disznóbontó, valamint a leghosszabb hurka készítője, a leghosszabb kolbász készítője kategóriában, de még hosszasan lehetne sorolni.
 

A Böllérverseny győztes csapata az lesz, amelyik a legtöbb versenyszámban ér el első helyezést. Jelentkezni továbbra is lehet a 0746-638416 és a 0261-713566-os telefonszámokon.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: