2015-02-08 12:00:50• hírek • Szatmár.ro

Böllérverseny: mindenkit díjaztak

Díjazták a legfinomabb ételeket, a leggyorsabb csapatot és a legszebb kolbászt is.

A szombaton Tasnádon megtartott ötödik RMDSZ Böllérversenyen nagy gondban volt a zsűri, hiszen minden csapat valamiben egyedi és a legjobb volt. Így a verseny első, második és harmadik helye mellett számtalan különdíjat is kiosztottak. Emlékeztetőül: a Böllérversenyt a idén a sarmaságiak nyerték meg, második lett Magyarcsaholy, harmadik pedig a verseny legnagyobb sertését vágó Sárközújlak.

A szakértői zsűri tagjai gasztronómiában igen jártas profi és műkedvelő, de tapasztalt szakácsok voltak: Bertici Kinga, Elek György, Balázsi István, Huszti Tamás, Fastus Stefan, Kacsó Zoltán és Veres Ádám.

Vetés csapata kapta meg a legjobb tárkonyos palóclevesért járó díjat. A Borókagyökér Hagyományőrző Kultúrális Egyesület csapata a legjobb agyaslevesért kapott elismerést, a tasnádi Alsó Sovábok csapat pedig a legszebb kolbászt készítette el. A magyarországi Dunakiliti csapat készítette el a leghosszabb kolbászt, Érszakácsié volt a legízletesebb májas-, a börvelyieké a legfinomabb véreshurka. Az érendrédiek toroskáposztáját találta a legjobbnak a zsűri, a magyarországról érkezett vépi csapat pedig a legfinomabb hidegmájasért kapott díjat.

A túrterebesiek készítették el a legfinomabb pecsenyét, a pálfalvaiak a legfinomabb káposztalevest, a batiziak pedig a legjobb hagymásvért. A mezőteremiek kapták a legjobb tepertőért járó díjat, a halmiaké volt a legszebb szalonna, a magyargéresieké pedig a legszebb sonka.

Nagykároly csapata a legszebb perzselésért kapott díjat. Tasnád polgármesteri hivatalának csapata kapta a legszebb tarjáért járó díjat, a mikolaiaké lett a legszebb orja, a lázáriaké pedig a legszebb tokaszalonna. Az erdődi Bukott Vegetáriánusok a legjobb fogópálinkával büszkélkedhetnek, a Szatmárnémeti RMDSZ csapata pedig a legízletesebb forraltborért kapott díjat. Az újvárosiaké volt a legjobb bor, a szatmárhegyieké a legjobb körtepálinka, a Vadászok csapatáé pedig a legjobb vadas étel. Sarmaság különdíjat kapott az elkészített agyasvérért, az Autonet-ACC csapat pedig a legfinomabb hájastésztáért kapott elismerést.

A csaholyiaké lett a legrendezettebb porta, a Tasnádi RMDSZ együttese a leggyorsabb, a dobrai alakulat pedig a legtisztább csapat volt. A sárköziek Hagyományőrzésből Jeles-díjat kaptak, a géresiek a legszervezettebb, a szatmárudvariak pedig a legvidámabb csapat voltak. A hadadiak a legesztétikusabb terítésért kaptak elismerést.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: