2017-10-10 11:22:20• hírek • Bede Emőke

Boldogságórákon vesznek részt a kölcseys diákok

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium idén első ízben csatlakozik a Bagdi Bella nevével fémjelzett programhoz.

A Boldogságóra program 2014-ben indult Magyarországon, megközelítőleg 350 tanintézmény részvételével, majd az ezt követő években egyre több és több iskola csatlakozott szerte az egész Kárpát-medencéből. A pozitív pszichológia eredményeit felhasználva, Bagdi Bellának sikerült egy olyan programot megalkotnia, melynek elsődleges célja a diákok személyiségének fejlesztése és a közösségi élet javítása.

Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott idén a Kölcsey Ferenc Főgimnázium is. Pataki Enikő a Szatmár.ro-nak elmondta, hogy a 2017–2018-as tanévben a legkisebbektől a legnagyobbakig minden osztály részt vesz majd a programban. A pedagógusok tíz hónap alatt tíz témát dolgoznak fel a diákokkal. Az osztályfőnöki órán zajló tevékenységek olyan ritkán érintett fogalmakat járnak majd körül, mint a hála, optimizmus, a társas kapcsolatok, valamint a megbocsátás.

Az intézmény vezetője örömmel számolt be arról a tényről is, hogy ettől az évtől kezdve a Kölcsey Ferenc Főgimnázium a Boldogságóra program partiumi központja is egyben. Nem a Kölcsey azonban az egyetlen helyi iskola, mely részt vesz a kezdeményezésben. Csatlakozott a programhoz a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, a 10-es számú Általános Iskola, valamint a Lázári Általános Iskola is.

Pataki Enikő reményét fejezte ki, hogy a szatmári diákok életére is olyan pozitív hatással lesz a program, mint amilyet más iskolákban is tapasztaltak a szakemberek: csökkent az agresszió, javultak a tanulmányi eredmények, a tanulók pedig nyitottabbá, kreatívabbá váltak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: