2013-05-16 14:14:39• hírek • Szatmár.ro

Boldog Scheffler János emléknapja

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye eddigi egyetlen boldogjára emlékezünk május 17-én.

Szatmárnémeti főterén több mint tízezer ember előtt olvasta fel 2011. július 3-án Angelo Amato bíboros, a Szentéavatási Ügyek Kongregációjának prefektusa a Szentatya levelét, melyben kimondták Scheffler János boldoggá avatásának tényét és meghatározták a vértanú püspök ünnepét minden év május 17-ére.

Boldog Scheffler János mindannyiunk számára a megingathatatlan hit, a végsőkig való keresztény kitartás, az Istenbe vetett bizalom példaképe.

Az egyházmegye püspökeként mindent megtett az egységért, a hívek lelki élete emeléséért, felfüggesztése után, kényszerlakhelyén is papjaiért és híveiért dolgozott és imádkozott, a Jilava-i börtönben pedig haláláig a Jóistenre emelte tekintetét. Vértanú halálában Isten műve teljesedett ki élete felett, mely nem veszett el, nem tűnt bele a börtön sötétjébe, hanem ma is fényesen világít a szentek dicsőségében.

Emléknapján, május 17-én pénteken szentmisére hívják az egyházmegye híveit este hét órára, a szatmárnémeti Székesegyházba, hogy közösen tekintsék a Boldog életpéldáját, hősies módon gyakorolt erényeit, áldozatát.

Angelo Amato bíboros Scheffler János boldoggá avatási szertartásán

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: