2015-03-09 16:12:54• hírek • Kocsis Zoltán

Közel 2,5 kilométernyi aszfaltozásra készül Egri

Egri község azon önkormányzatok közé tartozik, amely kifejezetten jól járt a kormány sokak által vitatott új költségvetés-leosztási törvénnyel, illetve módszerrel. Amint azt Szabó Elek polgármester és Dolhai Endre alpolgármester megjegyezte: soha ennyi pénze nem volt a községnek!

Hogy pontosan mennyi az annyi? Nos, idén a község összesen 2.587.740 lejből gazdálkodhat. Ez 310.000 lejjel több, mint a 2014-es költségvetés. A rekordösszeghez pedig rekordméretű beruházások is dukálnak - így hát a község soha nem látott összeget, összesen 578.000 lejt fordít aszfaltozásra. A tanács döntése alapján 1,1 kilométernyi útszakasz és 1,3 kilométernyi járda épülhet idén Egri községben.

A legjelentősebb beruházás színhelye a falu híres szülöttének, Csűry Bálintnak a nevét viselő főútján lesz, amelynek utolsó fél kilométerét is sikerül leaszfaltozni a tervek szerint. Ezen kívül háromszáz méter hosszan aszfaltoznak majd a Malom utcában és ugyanilyen hosszúságban az Újegriben található Új úton (strada Noua). Mindez az elképzelések szerint 300.000 lej körüli összegbe kerülhet majd.

A másik jelentős beruházás Gombáspusztán lesz, ahol a Szatmárnémeti - Sárközújlak irány szerint jobb oldalon egy kilométernyi járdát tervez önteni az önkormányzat. Erre 67.000 lejt különített el a tanács. További húszezer lejt pedig háromszáz méternyi járda megépítésére szán a község vezetősége Újegriben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: