2016-09-07 15:16:37• hírek • Szatmar.ro

Bölcs Diákok - Vetélkedő romániai magyar középiskolásoknak

A Communitas Alapítvány idén hetedik alkalommal szervezi meg a BBTE Magyar Biológiai és Ökológiai Intézet, a BBTE Kommunikáció, Közkapcsolatok és Reklám Intézet,  a BBTE Történelem - Filozófia Kar, Magyar Történeti Intézet, BBTE Kémia és Vegyészmérnöki Kar és az Örökségünk Őrei erdélyi hálózatának közreműködésével a Bölcs diákok országos szintű vetélkedőt, 2016. október - 2017. augusztus között. A teljes tanévet felölelő interaktív verseny a romániai magyar középiskolásoknak szól, amelyet egy élménytábor keretein belül sorra kerülő döntő forduló zár.

A Communitas Alapítvány immár több mint 18 éve támogatja a romániai magyar kultúrát, építi a magyar közösséget, valamint átfogó módon kezeli az erdélyi magyarságot, törekszik minden korcsoport, tömb és szórvány, város és vidék támogatására. Annak érdekében, hogy az Alapítvány szorosabb kapcsolatba kerüljön a fiatalabb célcsoporttal, tanárokkal és magyar diákokkal egyaránt, kiváló lehetőségnek tartja egy teljes tanévet felölelő interaktív és interdiszciplináris vetélkedő megszervezését.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt sugallják, hogy a diákok egyre kevesebbet olvasnak és idejük jelentős részét az interneten böngészve töltik. A vetélkedő célja, hogy a diákok hasznosan töltsék idejüket az interneten, bővítsék ismereteiket, valamint tudjanak kapcsolatot teremteni az eltérő tudományok területén szerzett információk között, továbbá képesek legyenek információk keresésére, gyűjtésére és felhasználására, nem pedig csak azok egyszerű elraktározására.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: