2010-03-07 15:53:26• hírek • MTI

Bojkottálják a Hugo Boss-t a díjátadón

Bojkottálják a Hugo Boss-t a díjátadón.

A Hugo Boss metzingeni központja szerint az amerikai üzemegység kapacitása alatt működik, és globálisan nem versenyképes. Tavaly tárgyalásokat folytatott a dolgozókkal az órabérek 13 dollárról 8,30-ra csökkentéséről, ezután döntött decemberben a bezárás mellett.

A Workers United képviseli a gyár dolgozóinak legnagyobb részét. Véleményük szerint a clevelandi üzem nyereséges, az anyavállalat csak azért akarja bezárni, mert az előállítási költségek alacsonyabbak Európában - a cégnek már van egy törökországi üzeme, valamint számos romániai és bolgár alkalmazottja.

Danny Glover színész és polgárjogi aktivista felszólította a vasárnap este tartandó Oscar-díjátadó ünnepségen részt vevőket, hogy ne viseljenek Hugo Boss márkájú ruhákat tiltakozásul azért, mert a német tulajdonú luxuscég a Cleveland környéki gyárának bezárása miatt közel 400 ember vesztheti el az állását.

A Halálos fegyver sztárja felhívását a Workers United szakszervezettel együtt intézte a hírességekhez, akiket ünnepi öltözetükön még egy "Hagyjátok nyitva a Hugo Boss üzemet!" feliratú kitűző viselésére is buzdított.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: