2010-08-29 13:44:12• hírek • Szatmár.ro

Bográcsosfőző verseny volt Tasnádon

Nagysikerű bográcsos ételversenyt tartottak szombaton Tasnádon, az RMDSZ városi szervezetének kezdeményezésére.

A megmérettetés ötletét a több évvel ezelőtt megrendezett Otthon Találkozó adta, és célja a hagyományos ételek fesztiváljának a megteremtése - jövőre az elképzelés értelmében már jóval nagyobb szabású lesz az esemény, bevonva a testvértelepülések küldöttségeit is.

Szombat reggel nyolc csapat állt rajthoz (bográcshoz) az üdülőövezet szomszédságában kijelölt területen. A fakanalak a pálinkával történő bemelegítést követően lendültek a magasba - az első és a többi stampedli (természetesen mértékkel) elengedhetetlen kelléke a bográcsos ételeknek. A többség bográcsgulyást készített, de akadtak különlegesebb „alkotások" is. Ilyen volt a magyarcsaholyiak vadnyúlhússal megboldonított levese, vagy a megmérettetés fődíját - a Gyémántfakanalat - elnyerő kúnsági egytálétel, a Stilhúsos nevű csapat „alkotása". A zsűri elnöke Szatmár megye „Laci bácsija", Kiskasza László volt, aki az elmúlt években számtalan újságban közölt rendszeresen recepteket.


Bográcsos ételek versenyét rendezték meg Tasnádon
Bográcsos ételek versenyét rendezték meg Tasnádon



A finom, ínycsiklandozó ételek mellett a rendezvényről nem hiányozhatott a sződemeteri és magyarcsaholyi gyümölcspálinka és a szilágypéri bor sem, amelyeknek köszönhetően a hangulat már az elejétől kezdve felhőtlen volt. A szervezők bárki számára lehetőséget biztosítottak a kóstolásra, és a bográcsosok nagyon hamar el is fogytak, az edények kiürültek. Ruff Zoltán főszervező elmondása szerint az elképzelés az, hogy jövő évben nagyszabású, 50-60 csapatot felvonultató bográcsos ételfesztiválnak adjon helyet a város, a testvértelepülések bevonásával.

A tasnádi bográcsos ételverseny végeredménye:
1. Stilhúsos - kúnsági egytálétel (főszakács: Szabó Katalin)
2. (G)lacikonyha (Tasnádi RMDSZ) - babgulyás (főszakács: Glatz Róbert)
3. Tasnádi Sörminátorok - sertésgulyás (főszakács: Asztalos Arnold)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: