2014-08-28 11:38:08• hírek • Szatmar.ro

Bogdándi nap a Fonóban

A Partiumi Magyar Napokon nagy sikernek örvendő bogdándi népművészeti kiállításnak mintegy folytatásaként, augusztus 29.-én pénteken 16.00 órától (a megszokott kézműves foglalkozások helyett) különleges délutánra kerül sor az Aranykapu Fonó-Házban.

A "Bogdándi nap a Fonóban" címmel népdalok, népmesék, a híres-neves nevezetes bogdándi béles és nem utolsó sorban kézműves foglalkozások által, vidéki meghívottak segítségével válik majd megtapasztalhatóvá a tövisháti Bogdánd egykori népi kultúrája felnőttek és gyerekek számára egyaránt.

A helyszínen megtekinthetőek a Kossuth Kertben is kiállított hagyományos bogdándi bútorok, berendezési tárgyak és használati eszközök, népművészeti alkotások, népviseletek... A kiállítás anyagát Kuki Erzsébet (Szatmárnémeti), Nagy Katalin (Bogdánd), Nagy Zsuzsa (Bogdánd), Nagy Kasza Noémi (Szatmárnémeti) és Tatár Manci (Bogdánd) bocsátotta a szervezők rendelkezésére.

A szervezők szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a Holló (Marasesti) utca 12. szám alatt található Aranykapu Fonó-Házba.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: