2010-09-10 17:17:32• hírek • Czinzel László

Bogdánd: Kelemen Hunor is jön

Kelemen Hunor, Románia kulturális minisztere is jelen lesz a Nemzetiségi Folklórtalálkozón.

Vasárnap, huszadik alkalommal gyűlnek egybe Bogdándon a megyebeli és szomszédos megyékből érkező folklórcsoportok. A Bogdándi Nemzetiségi Folklórfesztivált a Szatmár Megyei Tanács, a Szatmár Megyei Hagyományőrző Központ, valamint a Bogdándi Polgármesteri Hivatal szervezik, a rendezvény 11 órakor veszi kezdetét.

Péntek délután derült ki, hogy Kelemen Hunor kulturális miniszter is időt tud szakítani a fesztiválra, így már biztos: ő is tiszteletét teszi a jubileumi folklórfesztiválon, a Szatmár megyei hivatalosságokon kívül.

A hagyomány szerint a megjelent hivatalosságok megkoszorúzzák néhai Sipos László, a fesztivál atyja domborművét, amely az általa alapított és róla elnevezett tájház falán található. A szabadtéri színpadon összesen 17 együttes lép fel: hat Szatmár megyéből, 4 a Szilágyságból, egy Máramarosból, négy Magyarországról.

Mindenki megtalálhatja majd a hozzá közel álló műfejt, hiszen lesz fúvószene (a krasznabélteki fúvósok), roma tánc, magyar, román néptánc. Magyarországról ezúttal a debreceni, a geberjéni, a nagyiváni és a nádudvari tánccsoportok kaptak meghívást. A műsort a hagyomány szerint a bogdándi Kisrozsmalint és Rozsmalint tánccsoprotok előadása nyitja.


Bogdándon gyűlnek össze a néptáncosok
Bogdándon gyűlnek össze a néptáncosok


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: