2017-07-26 22:15:01• hírek • Kocsis Zoltán

Bődületes szabadrúgásgóllal írt történelmet a Viitorul

fotók: fcviitorul.ro
fotók: fcviitorul.ro

Sokáig úgy tűnt, a tavalyi, Gent elleni 0-0 után ezúttal sem lát európai kupagólt az ovidiui közönség a Viitorul második hazai nemzetközi meccsén – mígnem Cristian Ganea egy irtózatos bombával meg szerezte az előnyt csapata számára az APOEL Nicosia elleni ciprusi visszavágóra.

Bátran, lendületesen, támadóan kezdett fennállása harmadik európai kupameccsén Gheorghe Hagi együttese, a Viitorul. Gyakran próbára tette az APOEL védelmét, amely bizony többször is megingott. A legtöbb veszélyt George Tucudean jelentette, ő hagyta ki a legnagyobb hazai lehetőséget is. A 15. percben kihasználta ellenfele bizonytalanságát, kapura fordult, a labda pedig centikkel kerülte el a jobb oldali kapufát – úgy, hogy Boy Waterman kapus is beleért. A másik oldalon a korábban a német Borussia Mönchengladbachban is játszó Igor de Camargo lábában maradt a gól: előbb 16 méterről kapu fölé durrantott, majd a 29. percben Victor Ramniceanu kapus tudott védeni lábbal.

A rekkenő hőségben a játékrész utolsó negyedórája inkább mezőnyjátékkal telt. Aztán a ráadás pillanataiban egy szöglet után Bogdan Taru ugorhatott fel senkitől sem zavartatva fejelni, de a labda kevéssel elkerülte a kaput.

A szünet után ismét Tucudean dolgoztatta meg Watermant, aztán leült a mérkőzés. Egyik csapat sem akart fölöslegesen kockáztatni és egyik sem tudta ráerőszakolni akaratát a másikra. Taktikai csata folyt a kispadokon, kiegyenlített mezőnyharc a pályán. Szinte semmi nem utalt arra, hogy gól születik ezen a mérkőzésen.

Mindezt másként gondolta Cristian Ganea, aki a 75. percben iszonyatos nagy gólt lőtt jó 30 méterről szabadrúgásból. Ezzel történelmi tettet hajtott végre, ez volt ugyanis a Viitorul első gólja az európai kupákban. Kevés hiányzott, hogy megszülessen a második is, a 84. percben ugyanis Florinel Coman nagyon beültette a hintába védőjét, de lövése centikkel a léc fölé ment.

A tavalyi, Gent elleni hazai 0-0 és idegenbeli 0-5 után a Viitorul nem csak első európai kupagólját, hanem első európai kupagyőzelmét is megszerezte. Hogy a minimális előny mire lehet elég egy hét múlva Nicosiában? A játék képe alapján akár a továbbjutáshoz is, de az APOEL megmutatta azért, hogy tud veszélyes lenni. Tucudean az utolsó percben megkapta második sárgáját, így Hagi elveszítette legjobb támadóját a visszavágóra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: