2010-09-05 22:49:24• hírek • Szatmár.ro

Bocskai Napok, esőben

A kedvezőtlen időjárás kihatással volt az idei Bocskai Napok sikerére.

Szombaton nem volt probléma, a kispályás labdarúgótorna zökkenőmentesen lezajlott (az FC Barcelona Unirea csapata nyerte meg a kupát), vasárnap viszont több programpont is elmaradt a visszatérő eső miatt. Reggel még úgy tűnt, egyáltalán nem lesz kedvező az időjárás, délután pedig többször is kiderült az ég - ennek ellenére sem a házaspárbajra, sem a bográcsosversenyre, sem pedig a Falu Toldi Miklósa megmérettetésre nem akadt bátor jelentkező.

Mindezek az ünnepi istentisztelet és Bocskai István szobrának a megkoszorúzása után következtek volna. Helyettük maradt a kulturális műsor a kultúrotthon színpadán. Méhes Kati, Nagy Orbán és Nagy Anikó, a Harag György Társulat művészei Vidám Percek című előadásukkal Szárazberken is nagy sikert arattak, a szatmárnémeti Exspirit együtteshez hasonlóan. Este bált rendeztek, a Trio LESZ együttes közreműködésével, amelyen tombolsaorolásra is sor került - a fődíj egy szendvicssütő volt. A Bocskai Napokon jelen voltak a holland testvérgyülekezet, Rouven képviselői is, akik egy teljes konyhai felszerelést hoztak ajándékba a Szárazberki Református Egyházközségnek.

A rouven-iekkel Ilonczai Zsombor lelkipásztor még a teológián került kapcsolatba. Szárazberekre kerülésétől számítva rendszeresen támogatják az itteni közösséget, nagyban hozzájárultak a gyülekezeti ház felépítéséhez is. Most két személy tartózkodik itt egy hetet - Hendrik Jan Mijnheer és Wim Harink.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: