2009-09-14 09:59:48• hírek • Szatmár.ro

Bocskai Napok: önfeledt szórakozás

Helyi forrásokra alapozva rendezték meg a Szárazberki Bocskai Napokat.

Az önkormányzat nem tudta támogatni a rendezvényt, a Szárazberki Református Egyházközség presbitériuma viszont mégis úgy döntött: nem szakadhat meg a hagyomány: önerőből, a lakosok hozzájárulásával, vendégfellépők nélkül tartották meg a rendezvényt. Szombaton a kispályás futballbajnokságot rendezték meg, amelyen az Unirea csapata lett az első, a Kisvég, a Kisutca és az IKE csapatát megelőzve. A győztes gárda összeállítása: Enyedi Sándor, Pop Marius, Kelemen Alex, Karikás József, Bíró Szabolcs,  Bíró Gábor, Bűcs László, Varga Róbert, Negrea Dorin, Lita Levente, Mezei Zoltán.

Kisvég: Pap Lajos, Pap László, Bíró Sándor, Simon Gábor, Barna Sándor, Báthori Gyula, Uszkai Antal, Kelemen József, Purguly István, ifj. Purguly István.

Vasárnap Ilonczai Zsombor hirdetett ígét a református templomban, majd Thoroczkay Sándor előadása után a résztvevők megkoszorúzták a fejedelem templomkertben található mellszobrát.

Délután a szórakozás következett, amelyből ezúttal hiányoztak a kulturális előadások, tánccsoportok, zenekarok fellépései. Annak ellenére, hogy kissé nehezen gyűltek össze az emberek, késő délutánra népes nézősereg verődött egybe: amolyan kerti parti-szerűvé alakult a rendezvény. Két csoport bográcsgulyást készített, a presbiterek miccset, kolbászt sütöttek. A gyerekek számára bicikliversenyeket, a felnőtteknek házaspárbajt, erősemberversenyt szerveztek és a szápségverseny sem maradt el. A falunapokat utcabál zárta, am elyen  a LESZ Trió zenélt.


Bográcsos-főző versenyt is rendeztek a Bocskai Napokon.
Bográcsos-főző versenyt is rendeztek a Bocskai Napokon


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: