2016-06-07 14:12:59• hírek • MTI

Bocsánatos bűn lett a korrupció?

Nagybánya korrupcióval gyanusított, újraválsztott polgármestere
Nagybánya korrupcióval gyanusított, újraválsztott polgármestere

Több településen is olyan személyt választottak újra polgármesternek, akit korrupcióval gyanúsítanak.

A jobboldali beállítottságú Hotnews.ro hírportálon Dan Tapalaga a korrupcióval gyanúsított, bűnvádi eljárás alá vont polgármesterek újraválasztásáról ír. Nagybánya, Krajova, Ramnicu Valcea, Brassó, Marosvásárhely és Bukarest több kerülete: csak néhány azon települések közül, amelyekben a jelek szerint bocsánatos bűnnek számít az elöljárók korrupciója.

Szerinte erre csak részben magyarázat az, hogy sok választó életmódjának természetes velejárója a kiskorrupció megannyi formája.

Tapalaga szerint nem kell a jelenségből arra következtetni, hogy a romániai választók többsége a korrupcióellenes harc megfékezésére szavazott volna. A szerző a korrupt politikusok újraválasztását is főleg az egyfordulós rendszernek tulajdonítja, amely általában a közismert, tisztségben lévő polgármestereknek kedvez: szerinte egy második fordulóban sokhelyütt elbuktak volna a bűnvádi eljárás alatt álló polgármesterek.

A Hotnews vezércikkírója a törvényhozókat is arra inti: ne siessenek a korrupcióellenes harcot temetni, vagy az igazságszolgáltatás eszközeit megnyirbálni, mert az urnáktól most távol maradó tömegek bármikor fellázadhatnak ellenük, ahogyan azt a Collectiv-tragédia után tették.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: