2009-01-15 21:45:35• hírek • Csenteri Judit

Boc nem adja fel

Emil Boc kormányfő a végére szeretne járni azon kezdeményezésének, miszerint a közalkalmazottak ne részesüljenek egyidejűleg nyugdíjban és fizetésben is. Ennek érdekében a kormány egy törvénytervezetet is létre fog hozni.

A kormányfő NewsIn portálon olvasható nyilatkozata szerint „a kormány kész arra, hogy tovább folytassa a harcot a luxus fizetésekkel és nyugdíjakkal szemben, a cél elérése érdekében pedig már a Szociáldemokrata Párttal is folytat tárgyalásokat”. 

Boc egyáltalán nem tartja normális dolognak, hogy valaki egyidejűleg nyugdíjban és fizetésben is részesüljön úgy, hogy az illetőt ráadásul a nép pénzéből támogassuk havi több száz millióval. Azt azonban továbbra is hangsúlyozza, hogy nem a munkához való jogot szeretnék e rendelettel korlátozni. 

Jelenleg 2963 nyugdíjas magas rangú tisztviselő van az országban, akik közül 304-en részesülnek egyidejűleg nyugdíjban és fizetésben is az állam részéről. Ezek nyugdíja átlagban eléri a 4.698 lejt, amennyiben azonban a Nyugdíjalaphoz való hozzájárulások által kapnák meg havi nyugdíjukat, annak értéke mindössze 1.306 lej körül mozogna.

Emil Boc ellenzi, hogy valaki nyugdíjjat és fizetést is kap

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: