2007-10-02 13:22:35• hírek • Szatmar.ro

Közös fejlesztési program

 Erdélyi arculat, hangsúlyos Székelyföldi régiós jelenléttel - együttműködési program.
talalkozohargbSepsiszentgyörgyön találkoztak ma a Központi Régiót alkotó megyei tanácsok és megyei turisztikai egyesületek képviselői. Az összejövetel célja egy olyan régió szintű turisztikai egyesület létrehozása, amely a vidék turisztikai fejlesztését tűzi ki főcéljául, közös projektek lebonyolítása által. Az egyesület a Transilvania  (Erdély) elnevezést kapta és a központi régió turisztikai képviseletét látná el belföldi és nemzetközi kiállításokon, szakmai egyeztetésre adna lehetőséget és közös érdekérvényesítést tenne lehetővé.

A jelenlévők közös fejlesztési projektekről beszéltek a mai találkozón és mindannyian egyetértettek abban, hogy egy közös brandet (arculatot) kell kidolgozni, amely képviselje ezt a turisztikai régiót és amely tudatosítaná a turistákban, hogy ez a vidék egy egységet alkot turisztikai szempontból. Ezen belül pedig kiemelten megjeleníteni Székelyföld egységes arculatát és a térséget.

Az eseményen, amelyen Hargita Megye Tanácsát Borboly Csaba alelnök képviselte, leszögezték, melyek azok az első lépések, amelyek a megyei turisztikai egyesületeket tömörítő szervezet létrehozását megelőzik, annak érdekében, hogy a létrejövés pillanatában már konkrét kivitelezhető tervek megvalósításába kezdhessen és sikeresen szerepelhessen az uniós pályázati kiírásokon.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: