2007-09-25 21:17:15• hírek • Szatmar.ro

Átrajzolnák a fejlesztési régiókat

A Fejlesztési, Középítkezési és Lakásügyi Minisztérium hatáskörébe tartozik a 2007-2025-ös Területfejlesztési Koncepció végelegesítéséhez szükséges két legfontosabb komponens: a területfejlesztés, illetve a Regionális Operatív Program.  Minden esély meg van arra, hogy év végéig elkészüljön Románia területfejlesztési koncepciójával kapcsolatos jogszabálytervezetünk – jelentette ki Borbély László fejlesztési, középítkezési és lakásügyi miniszter kedden, az ágazati egyetemek képviselőivel folytatott megbeszélésén.

A 2007-2025-ös Területfejlesztési Koncepció célja a regionális tervek összehangolása az ágazati elképzelésekkel. Ha nincs egy egységes elképzelés, a kormánytól az utolsó településig, akkor valószínűleg kevesebb pénzt tudunk majd lehívni, és a kormány sem fogja felismerni a valódi prioritásokat – hangsúlyozta Borbély László.

Borbély László leszögezte: át kell rajzolni az 1998-ban létesített nyolc fejlesztési régiót, hiszen ezek túl nagyok, létrehozásukkor pedig nem tartották szem előtt sem a térségek hagyományait, sem azok földrajzi adottságait.  - Hogyan lehet egy fejlesztési régióba besorolni Vrancea és Konstanca megyét? Ha 2009 után el akarjuk dönteni az új régiófelosztást, akkor elsődleges prioritás egy kimondottan tudományos megalapozottságú stratégia elkészítése. Alapvetően fontos ugyanakkor, hogy 2012-ig adminisztratív hatáskörrel ruházzák fel a fejlesztési régiókat – szögezte le.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: