2010-02-16 10:22:35• hírek • MTI

Boc: módosítani kell!

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség által kidolgozott, a romániai gazdasági fejlesztési régiók átalakításáról szóló törvénytervezet módosítása mellett foglalt állást Emil Boc miniszterelnök.

A kormányfő, aki egyben az RMDSZ koalíciós partnerének, a Demokrata Liberális Pártnak (PD-L) az elnöke, a Mediafax hírügynökségnek adott, hétfőn közölt interjúban kijelentette: egyeztetni fognak a magyar szervezettel a tervezetről, amelyet a román szenátus a múlt héten fogadott el vita nélkül. Az utolsó szót azonban a parlament alsóháza mondja ki. Boc leszögezte, hogy kiindulópontnak a magyar szervezet törvénytervezetét tekintik.

Elismerte, hogy a gazdasági fejlesztési régiók jelenleg nem működnek elég hatékonyan, ezért szükség van a mostani nyolc "átrajzolására", mivel azok túl nagyok. Markó Béla, az RMDSZ elnöke korábban elmondta, hogy a PD-L is egyetért a jelenlegi régiók számának megkétszerezésével, azzal, hogy tizenhatot hozzanak létre.

Az RMDSZ tervezete is tizenhatot ír elő, és ezek közül az egyik a magyarok által többségben lakott Maros, Hargita és Kovászna megyét foglalja magában. Emiatt a román politikusok és sajtó egy része élesen bírálta a magyar szervezet tervezetét. Boc a PD-L és az RMDSZ kormányzati együttműködését "tartalmasnak és komolynak" mondta. Úgy vélte, hogy a PD-L és az RMDSZ koalíciója jobban működik, mint tavaly a demokratáknak a Szociáldemokrata Párttal (PSD) alkotott koalíciója.


Emil Boc: úgy tűnik neki sem tetszik az új régiókra vonatkozó tervezet
Emil Boc: úgy tűnik neki sem tetszik az új régiókra vonatkozó tervezet


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: