2009-10-21 12:20:08• hírek • Szatmár.ro

Boc legyen nemkívánatos személy

A Szatmár megyei szenátor ismét felszólalt a Szenátusban: interpellációjának lényege az volt, hogy tiszta vizet kellene önteni a pohárba a parlamenti speciális nyugdíjak ügyében, jelenleg ugyanis sok a ködösítés.

Günthner szerint Emil Boc nem tett egyebet a témában, mint hazugságokkal kampánycéllal félrevezette a lakosságot a szóban forgó plusz juttatásokkal kapcsolatban:
- Jómagam is mellette vagyok, hogy a plusz juttatásokat lefaragjuk, viszont ellenzem azt, hogy propagandisztikus céllal egyesek politikai tőkét kovácsoljanak, mindenkit félrevezetve, és ezzel együttl lejáratva a Parlamentet, amely - bárki akármit állít - a demokrácia legalapvetőbb intézménye.

A szenátor azt kérte, hozzák nyilvánosságra a speciális parlamenti nyugdíjban részesülők névsorát, hogy kiderüljön, mindössze 80 személy kapja a 3000-4000 lej közötti összeget, ráadásul úgy, hogy eredeti nyugdíjáról lemond (vagy ha utóbbi nagyobb, akkor azt választja). Günthner Tibor arra kérte szenátortársait, nyilvánítsák persona non gratának Emil Bocot, hiszen egy olyan személynek, aki az egész politikai elitet lejáratja, nincs keresnivalója a Parlamentben.

- Ha valakit beengedek a házamba, és az szidalmazni kezd, hazugnak nevez, többé nem fogok neki ajtót nyitni. Ennek kapcsán mondtam el, hogy Bocnak nem lenne keresnivalója a jövőben ebben az inzétményben, hiszen azokat járatta le, akik a lakosság érdekeit, az ország tájegységeinek az érdekeit képviselik.

A szatmári tisztségviselőnek a hét elején ez már a harmadik hozzászólása volt: elmondta véleményét az ANL-tömbházakkal kapcsolatban, valamint politikai nyilatkozatot tett közzé, amelyben rámutatott: azzal, hogy a jelenlegi kormányt tartják az utóbbi idők legjobb kormányának, felborult a politikai értékrend Romániában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: