2011-05-14 13:09:51• hírek • MTI

Csökkent az ellenzék támogatottsága

Enyhén csökkent Romániában az ellenzék támogatottsága, de az ellenzéki Szociál-Liberális Szövetség (USL) így is magabiztosan, 55 százalékkal nyerné meg a választásokat, ha azok most lennének - derült ki pénteken a román CURS közvélemény-kutató intézet legfrissebb felméréséből.

A felmérés szerint a román Szociáldemokrata Párt (PSD), a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Konzervatív Párt (PC) alkotta ellenzéki szövetség a megkérdezettek 55 százalékának a támogatására számíthatna. Legutóbb április elején végzett felmérést a CURS, akkor a szövetségre a megkérdezettek 59 százaléka voksolt volna.

Az ellenzék enyhe visszaesése közben a második helyen lévő Demokrata Liberális Párt (PDL) - a román kormánykoalíció legnagyobb politikai ereje - enyhén növelte népszerűségét. Mostani támogatottsága eléri a 20 százalékot a korábbi 17 százalékhoz képest, legalábbis a megkérdezettek válaszai alapján.

Harmadik helyen egy egyelőre hivatalosan be nem jegyzett politikai alakulat áll, a Dan Diaconescu médiamágnáshoz kötődő Nép Pártja (PP), amelyre a megkérdezettek 11 százaléka szavazna.

Negyedik és ötödik helyen a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a szélsőségesen nacionalista Nagy-Románia Párt található 5-5 százalékos támogatottsággal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: