2011-01-05 18:35:23• hírek • Szatmár.ro

Mikola: indul a 322-es

Tavasszal elkezdik a 322-es vidékfejlesztési pályázat megvalósítását Mikolában - Dobos István polgármester más tervekről is beszámolt honlapunknak.

Igen jelentős adósság maradt a tavalyi évről, annak ellenére, hogy 2010 utolsó napjaiban a költségvetéskiegészítésnek köszönhetően a kintlevőség egy részét sikerült rendeznie az önkormányzatnak - 100 000 lejes adóssággal lépett át az új esztendőbe a polgármesteri hivatal. Mivel a 322-es integrált vidékfejlesztési pályázat dokumentációja jelentős összegbe kerül, kénytelen a közigazgatási egység februárban 400 000 lejes banki hitelhez folyamodni. Az integrált projekt tavasszal beindul: többek között bővítik a vízvezetékrendszert Újmikola és Újberek felé, utakat aszfaltoznak és Mikolában új óvoda fog épülni.

A tavalyelőttről, illetve a tavalyról maradt az idei évre az utóbbi idők két nagy beruházásánaka  végleges átadása is: Dobos reméli, a sportcsarnokot és az ANL-tömbházat végérvényesen sikerül felavatni, rendeltetésének átadni. A település több részén szükség van villamoshálózat-bővítésre is, mivel, ha lankadt is az építkezési kedv, de azért több új utca is van a községben. Az egyik ilyen a Túr utca, amelynek villamosítása ugyancsak fontos feladata a polgármesteri hivatalnak. Mikolában útkorszerűsítésre is nagy hansgúlyt akarnak fektetni az idén, az anyagi lehetőségek függvényében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: