2011-05-04 16:19:11• hírek • Szatmar.ro

Boc adja át a mikolai újításokat

Hivatalos látogatásra érkezik csütörtökön Emil Boc román miniszterelnök Szatmár megyébe, pontosabban Mikola községbe, ahol részt vesz az új ANL-lakások és az új sportterem átadási ünnepségén.

A 3100 lakosú község komoly fejlesztésekbe fogott az elmúlt években, minek köszönhetően állami támogatásból egy ANL-ház valamint egy sportterem épült. A teljes beruházás 5,5 millió lejbe került, a helyi önkormányzat az alapelképzelés szerint a két telket biztosította volna. A tavalyi esztendőben azonban, amint azt Dobos István polgármester portálunknak elmondta, 270.000 lejt „visszavett" a kormány, így a közművesítést végül a saját pénzéből végeztette el a település.

Az ANL-házban összesen 19 lakás található: nyolc két szobás valamint tizenegy garzon. Közülük már valamennyinek van gazdája, hisz rengeteg volt a jelentkező. Az aspiránsoknak több kritériumnak kellett megfelelniük, így helybéli, fizetéssel rendelkező lakosoknak kellett lenniük és 35 évnél fiatalabbaknak. Ők valamennyien egy jelképes havi bérletet fizetnek majd a polgármesteri hivatalnak: 39 lejt a lakásokért, 29 lejt pedig a garzonokért.


A mikolai ANL-ház
Boc adja át a mikolai ANL-házat


A sportterem az ANL-ház mögött van, ún. Borbély-szabványt követi, ami azt jelenti, hogy a játéktér mellett van egy kicsike kis lelátó is. A létesítmény első számú haszonélvezője az iskola lesz, délutánonként azonban bérleti díj fejében megnyitják kapuit a sportolni vágyók előtt is.

Dobos elmondta, hogy jelenleg a közművesítési munkálatok zajlanak, ennek végeztével azonban, megközelítőleg május végén, átadásra készen lesz mindkét létesítmény: a lakók beköltözhetnek lakásaikba, a sportterem pedig jóval az új tanév előtt máris fogadhatja a diákokat.

Mikolában mellesleg komoly fejlesztések várhatóak a következő időkben, hisz bővül az iskola és a kanalizálási hálózat, új kultúrotthon és új óvoda is épül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: