2015-09-17 11:43:01• hírek • Szatmár.ro

Eltévedt lengyel kamionos okozott közlekedési dugót a törvényszék környékén

Elmondása szerint a GPS-készüléke vezette a régi városközpontba azt a lengyel kamionost, aki a Károlyi útra, egy cég székhelyére akarta eljuttatni szállítmányát, ám a Mileniului utcában "beragadt". A törvényszék felújítása miatti félpályás útlezárástól és az út szélén - járdán - parkoló autktól nem tudott tovább haladni.

Kis kalamajkát okozott Szatmárnémeti régi központjának közlekedésében több mint fél órán keresztül egy lengyel kamionos, akit navigációs berendezése szedett rá - a Petei úton érkezett be a városba, a GPS pedig a Mileniului utcába terelte. Nem vette észre a táblát sem, amely megtiltja a 6,5 tonnánál nagyobb járművek behajtását sem.

Az utca végébe, a törvényszék szomszádságába érve azonban elakadt. Visszafelé nem tudott menni, mert a börtön bejáratától kezdődően a két sávon parkoló autók miatt hátramenetben nem tudott volna közlekedni. Előre nem tudott menni, mert balra nem lehet letérni (és egy parkoló kisbusz miatt nem is tudott), jobbra pedig szintén félsávos útlezárás és a járdán, félig a járdán parkoló autók nehezítették az útját.

Az sem segített, hogy a kamionsofőr lengyelen kívül csak angolul beszélt egy picit, szerencsére a járókelők kézzel-lábbal mutogatva a segítségére siettek. Na, meg voltak olyanok is, akik kihívták a rendőrséget.

A törvényszékkel szemben az össze-vissza parkoló autók elmozdítása volt az egyetlen megoldás. Ment a telefonálgatás, találgatás, míg végül az összes útakadályként funkcionáló autónak meglett a gazdája - így pedig kiszabadult a csapdából a teherautó, amely rendőri felvezetéssel indulhatott el a Láncos templom irányába.

Nem ez az első eset, hogy kamion-csapda lett a kereszteződésből. "Két hónap alatt ez a negyedik kamion, amelyik ide beragad. Legutóbb egy régi Dacia miatt nem tudták bevenni a kanyart, azt a bámészkodók fogták meg és tették arrébb" - mondta az egyik közeli palacsintázó alkalmazottja.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: