2014-12-12 14:19:43• hírek • Szatmár.ro

Blues-zenével indult a Karácsonyi Fesztivál

A fesztivál minden napján 19 órakor kezdődnek a koncertek, az egy alkalomra szóló belépőjegy pedig 10 lejbe kerül - ám négy napos jegyet is lehet váltani, mindössze 25 lejért. A koncerteket a G. M. Zamfirescu Művelődési Központ előadótermében fogják megtartani.

Az X-Mas Fest 2014 csütörtökön blues zenével indult, pénteken folk-zenével folytatódik.

Kellemes és energikus, az amerikai kocsmák hangulatát is megidéző blues-zene szólt csütörtök este a G. M. Zamfirescu Művelődési Központ termében. Ezzel a két fellépős koncerttel vette kezdetét a már hagyományosnak mondható Karácsonyi Fesztivál, amely négy napon át tart. A nyitónapon tehát a blues zene rajongóinak kedveztek a szervezők, pénteken a folk-, szombaton pedig a dzsessz rajongóival telik majd meg az előadóterem.

Csütörtök este a szatmáriak által már jól ismert és nagyon kedvelt Black River Blues Band melegítette be a közönséget. A szatmári srácok feldolgozásokat és saját dalokat is játszottak, a közönség pedig hosszas tapssal köszönte meg a produkciót. Kis technikai szünetet követően az ethno-bluest és country-rockot játszó Nightlosers formáció következett. A hosszú évek óta együtt játszó tapasztalt zenészek most is fantasztikus hangulatot teremtettek.

A folytatásban, december 12-én a folk-zene kerül a középpontba. Ekkor Zoia Alecu, Doru Stanculescu, Tavi Bud és Sorin Balaj lép színpadra. December 13-án, szombaton a dzsesszzene rajongói számára fontos dátum, ekkor a KFS Trió és a Jazzybirds mellett egy magyarországi fellépő is koncertezni fog, mégpedig az Euro-Oriental Consort.

December 20-án a kemény akkordok, vad ritmusok szerelmesei gyülekeznek majd a művelődési központ előadótermében. Ekkor ugyanis metálzenekarok csapnak majd a húrok közé: az Implant pentru refuz, a Times of Need, a Hybrid Symphony és az Unknow Scar.

Black River Blues Band

Színpadon a Nightlosers

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: