2017-07-14 09:05:10• hírek • Agerpres.ro

Blöff vagy tragédia? Nem keresik többet a Jászvásár környékén állítólag lezuhant gépet

A hatóságok péntekre virradóan úgy döntöttek, hogy nem keresik tovább azt a repülőgépet, amelynek lezuhanását csütörtökön késő este jelentette be egy Prisecani (Iaşi megye) községi férfi a 112-es egységes sürgősségi segélyhívószámon.

A katasztrófavédelmi felügyelőség három órával azután döntött a kutatócsapatok visszavonásról, hogy a 112-es hívószámon tett bejelentést követően vörös kódot léptettek életbe.

'1 óra 52 perckor visszavonták a vörös kódot. Hamisnak bizonyult a 112-es egységes hívószámon kapott bejelentés, miszerint lezuhant egy repülőgép. A légi irányítás nem jelezte egyetlen repülőgép eltűnését sem' - nyilatkozta Silvia Bolohan, a Iaşi megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője.

Dr. Diana Cimpoeşu, a iaşi-i SMURD vezetője azt nyilatkozta, hogy egy mentőegység a terepen marad, annak a helynek a közelében, ahol a bejelentés történt.

Csütörtök este vörös mentési kódot léptettek életbe Iaşi megyében, miután a 112-es segélyhívószámon egy polgár bejelentette, hogy egy kigyulladt motorokkal alacsonyan szálló repülőgépet látott lezuhanni Prisecani és Osoi települések közelében.

'22 óra 45 perckor életbe léptettük a vörös mentési kódot' - mondta el az AGERPRES hírügynökségnek Marian Şerbescu, Iaşi megye prefektusa.

A helyszínre több mentőegység kivonult, de nem talált semmit.

Sem Románia sem a Moldovai Köztársaság légi irányítása nem jelezte egyetlen repülőgép eltűnését sem - erősítette meg Raed Arafat belügyi államtitkár.

A hatóságok azonosították a 112-es számon a zuhanásról bejelentést tevő férfit. Utólag még két másik személy is hasonló módon számolt be a történtekről.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: