2017-12-12 10:09:46• hírek • Bede Emőke

Bliccelőket és kéregetőket büntetett a rendőrség

A helyi rendőrök a novemberi hónap során több akciót is szerveztek, ezek fő célja az illegális termékekkel való kereskedés és a koldulás felszámolása, valamint a közrend biztosítása volt.

A rendőrség által nyilvánosságra hozott statisztikák szerint a rend emberei az öt kisebb területre felosztott városban rendszeresen járőröztek, útjaik során pedig különös figyelmet fordítottak az iskolák környékére. A Mircea Eliade, a Balcescu-Petőfi, az Avram Iancu, a Lucian Blaga, Ion Creanga, Octavian Goga és Constantin Brancoveanu általános iskolák mellett a George Emil Palade Élelmiszeripari Líceumban is arra törekedtek a rendőrség emberei, hogy megelőzzék az erőszakos és antiszociális cselekedeteket.
 

A helyi rendőrök a tömegközlekedési vállalat jegyellenőreivel is együttműködtek, a két akció során összesen húsz jeggyel nem rendelkező személyt azonosítottak. Természetesen a bliccelők nem úszták meg büntetés nélkül, és az a 73 kéregető sem, akiket nyilvános helyen való koldulásért büntettek meg.
 

Mindezek mellett a rendőrség figyelme kiterjedt az illegális szemetelőkre is, a nyolc akció során 44 olyan esetet regisztráltak, amikor valaki rossz helyre rakta le az őszi időszakban felhalmozódott növényi hulladékot.
 

Mindezek mellett a rendőrség továbbra is nagy figyelmet fordít a szabálytalanul közlekedőkre: gyalogosokra, biciklisekre és autósokra egyaránt. Novemberben is számos büntetést kellett kiosztani amiatt, mert valaki a piros jelzőlámpa tiltása ellenére vagy tilos helyen szaladt át az úton. Hasonlóan sokan voltak azok az autósok is, akik kapuk vagy bejáratok előtt, zöldövezeteken vagy más tiltott helyen hagyták autóikat.
 

A novemberi hónap folyamán összességében 828 büntetést osztottak ki, ebből 298 figyelmeztetés volt, 530 pedig pénzbírság. A kirótt pénzbírságok összege 159,440 lej.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: