2009-08-10 14:58:14• hírek • Gozner Gertrud

Bízzuk a szakemberre

A szatmáriak többsége rokonok és ismerősök ajánlására alkalmaznak feketén bébiszittereket, holott a szakképzetlen gyermekfelvigyázók veszélyeztethetik a gyermek testi épségét. Szatmár megye szintjén egyetlen intézmény, a Vöröskereszt van felhatalmazva a Munkaügyi Minisztérium által, hogy dadusképző kurzusokat szervezzen.

A szatmári Vöröskereszt 2004 óta tart bébiszitter-képző tanfolyamokat az érdeklődők számára - fejtette ki sajtónyilatkozatában Rodica Borlan, a szervezet szatmári igazgatója. Az öt év alatt több tucat jelentkező végezte már el ezeket a kurzusokat. Mielőtt egy szülő alkalmaz valakit, hogy a gyermekére vigyázzon, tisztában kell lennie vele, hogy az illető megfelelően látja el a munkáját - magyarázta az igazgató.

A legutóbbi tanfolyamon, amely egy PHARE projekten keresztül a vidéken élő nők munkalehetőségeit hivatott növelni, 54 személy vett részt. Ebből 28-an végezték el a bébiszitter képzőt, míg a többiek az otthoni betegápolásra szakosodtak. Tehát jelenleg 28 profi bébiszitter él a megyében, akik többnyire vidéki településeken, Batizon, Mikolában és Udvariban laknak.

Mindegyiküket figyelmesen választották ki, és mind pszichológia, mind morális értelemben megfeleltek a követelményeknek. Feddhetetlen erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkeznek, ugyanis ez volt az egyik feltétel, hogy részt vehessenek a tanfolyamokon - hangsúlyozta ki Borlan.

A kurzusok alatt a jelentkezők elsajátították az elsősegélynyújtás alapjait, a gyermek anatómiáját, a kapcsolatteremtést a kiskorúval és a gyermekjátékokat. A tanfolyam végén vizsga következett, és jelen pillanatban országosan és nemzetközileg is elismert oklevéllel rendelkeznek, amely bizonyítja a szakképesítésüket. Ha valaki megbízható bébiszittert keres akik megfelelően gondját viselik a kicsiknek nyugodtan fordulhatnak a Vöröskereszt szatmári kirendeltségéhez - zárta mondanivalóját a Vöröskereszt igazgatónője.


Szakképzett személyzetet válasszunk bébiszitternek.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: