2016-12-18 10:05:47• hírek • Szatmár.ro

Biztosított a kosaras-utánpótlás

Több mint 300 lány és fiú játszott szombaton a Gyurkán György sportteremben tartott bemutató-mérkőzéseken, amellyel hivatalosan is bemutatkozott a néhány hete megalapított Magic Kosárlabda Klub kosaras-iskolája. A kezdeményezést számos cég is támogatja, a cél kiváló sportolók képzése a "Szatmáron gyártott" mottó égisze alatt.

Igen komoly munka vette kezdetét náhány héttel ezelőtt Szatmár megyében: több ponton is magas szintű kosárlabda-oktatás indult, melyen ma már több mint 300 ifjú kosaras tanulja a sport alapjait. Ők mutatták meg magukat a szombaton tartott bemutató-mérkőzéseken. A bemutatkozást pedig egy jótékonysági akcióval is összekötötték, amelyben részt vállaltak a VSK kosaras lányai is.

A meccseket követően Feleki Zsolt, a kosársuli ötletgazdája és vezetője mutatta be a terveket, amelyekben fontos szerepet vállaltak az edzők: Kegyes Attila, Gheorghe Osan, Sin Iulian, Filip Zoltán, Uta Andrea, Florentina Timoc, Andrei Bobotan és Csizma Róbert. A cél, hogy a fiatalokat kimozdítsák a számítógép mögül, mozgással teli, egészséges életre neveljék őket, melyben fontos szerepet kap a küzdelem és a csapatszellem is. A gyerekek részt vesznek majd különböző korosztályos kupákon, és remélhetőleg sokan jutnak majd be regionális vagy akár országos korosztályos válogatottakba is. A kosarasoknak táborokat is fognak szervezni, hogy még jobban összekovácsolódjanak a csapatok.

Feleki azt is elmondta, hogy sok vállalkozás is a kezdeményezés mellé állt - főleg a Német-Román Gazdasági Egyesület tagjai. Az egyesület szervezi minden évben a Szatmáron gyártott szolgáltatás- és termékkiállítást, de úgy gondolták, hogy a Szatmáron gyártott kifejezés a sportolóképzésre is illik. A támogatók között van az Autonet Import kft., a Schlemmer és a Draxlmaier is. A támogatók képviselői is felszólaltak és Kereskényi Gábor is gratulált a kezdeményezéshez, támogatásáról biztosítva az oktatás megszervezőit.

Az eseményen részt vettek a VSK kosárlabdázói is, akik személyesen nyújtottak át ajándékcsomagokat a Reménység-központban nevelkedő gyermekeknek. Ajándékot kaptak a kosárlabdázó gyerekek is - abban a némi édesség mellett ott volt a Magic Kosárlabda Klub hivatalos, zöld-fehér és narancsssárga fejkendővel kiegészített felszerelése is.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: