2009-10-29 18:20:28• hírek • Parajdi Andrea

Biztosítják a hozzájárulást

Jövőre 11 Szatmárnémeti tömbház vehet részt az országos hőszigetelési programban, ennyinek vállalta fel a városi tanács az önkormányzati hozzájárulás biztosítását.

Mint ismert az idei évben sokkal népszerűbb lett az országos hőszigetelési program, hiszen a nyárra meghirdetett jelentkezési határidőig összesen 18 tömbház tette le a Polgármesteri Hivatal Energetikai osztályán a szükséges dokumentumokat. Már akkor tudni lehetett, hogy többen  csak a 2011-es évben számíthatnak  a város 30%-os hozzájárulására, ugyanis az évi költségvetés nem teszi lehetővé mindegyiknek a felvállalását.

A városi tanács október 29-i ülésén jóváhagyta azt a listát, amelynek értelmében jövőre 11 tömbházat hőszigetelni fognak. A prioritáslista elkészítésekkor több szempontot is szemügyre vettek, így azok a tömbházak voltak előnyös helyzetben, ahol a hőszigetelés megoldása leginkább sürgető.

Mindemellett jóváhagyta a tanács az Aurel Vlaicu úton található négy nagyon rossz állapotban lévő tömbház hőszigetelését is. Ezeknek a felújítását jövőre nem valószínű, hogy el tudják indítani, mivel az épületeknek még tisztázatlan a jogi helyzetük. Amint eldől a tulajdonjog, a  városi tanács segítséget nyújt ahhoz, hogy mindenhol megalakuljon egy lakóegyesület, hogy ezáltal őket is be lehessen íratni a hőszigetelési programba.

Újabb lépésként a Polgármesteri Hivatal hamarosan hozzálát a jóváhagyott listán szereplő 11 tömbház hőszigeteléséhez szükséges műszaki tanulmányok kidolgozásához.


Az Aurel Vlaicu  úton -Pusztadaróc közelében- található tömbházak hőszigetelsét is megoldaná a városi tanács
Az Aurel Vlaicu  úton -Pusztadaróc közelében- található tömbházak hőszigetelését is megoldaná a városi tanács


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: