2013-04-23 11:17:32• hírek • Szatmár.ro

Biztosítás: sok fejfájástól menthet meg minket

A kötelező biztosítás megkötésekor nagyon kell figyelni: egy kis hiba és értékes bónuszoktól esünk el.

A 2013-as év a Balesetmentes közlekedés éve a Szatmár.ro-nál, ez alkalomból pedig számos jó tanáccsal látjuk el olvasóinkat, hogy minél nagyobb biztonságban közlekedhessenek, de terveink szerint több rendezvényt is fogunk szervezni, melyeken a balesetmentes közlekedés fontosságára hívjuk fel a figyelmet.

Bár a
biztosítás a balesetektől nem véd meg, sok fejfájástól azonban igen, ha már megtörtént a baj. A törvény értelmében az autósoknak rendelkezniük kell a kötelező felelősségbiztosítással, amely a másnak általunk okozott kárt téríti meg. Elsősorban ez különbözteti meg a Casco típusú biztosításoktól, ugyanis azok esetében a saját járművünkön keletkezett kárt téríti meg a biztosítótársaság.

A kötelező biztosítás megkötésekor különösen kell figyelnünk arra, hogy az információk, melyek a dokumentumba és a biztosítási társaság adatbázisága kerülnek, helyesek legyenek - tájékoztatta a Szatmár.ro-t Szabó Arnold, a Global Assistance biztosítási brókere. Ellenőrizni kell az autónk alvázszámát, a motor hengerűrtartalmát, össztömegét és a saját személyi számunkat is, ugyanis ha egyetlen szám is különbözik, baleset esetében bonyodalmakra számíthatunk. S bár a kárt általában végül megtérítik, azok számára lehet gond egy-egy elírt adat, akik nem baleseteznek. A bónusz-malusz rendszerben ugyanis azok, akik biztonságosan vezetnek, olcsóbban juthatnak biztosításhoz, az eltelt évek számával pedig egyre olcsóbb a biztosítás - így ösztönzi az autósokat a biztonságos közlekedésre. Ám megtörtént az is, hogy valaki évekig biztonságosan vezetett, de a biztosítóváltásnál derült ki, hogy évekig el volt írva egy szám a dokumentumban, ezért a biztosítótársaságok nagy adatbázisában is helytelenül szerepelt az adat. A helyes adatok bevitelekor viszont nem szerepeltek a biztonságosan levezetett évek...

A Casco típusú biztosítások esetében is figyelni kell az adatokra, ám még inkább figyelni kell az apró betűs részekre. A megkötéskor ugyanis olyan biztosítást is köthetünk, amely kár esetén önrészes kártérítést jelent, apróbb sérülések esetén például saját magunknak kell állnunk a javítás költségét. Igaz, az önrészes biztosítások olcsóbbak is, de jó tisztában lenni a feltételekkel.

Az idei tematikus évünk aranyfokozatú támogatója a Global Assistance biztosítási bróker cég valamint az Autowebshop.ro interenetes webáruház. Ezüstfokozatú támogatóink a First Drive Autósiskola és a szatmárnémeti Automeister.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: