2010-05-15 20:59:25• hírek • Szatmar.ro

Bajnok a CFR

A Curtea de Arges elleni győzelemmel a kolozsvári csapat megszerezte második bajnoki címét.

Az utolsó előtti, 33. fordulóig kellett várni, hogy eldőljön: ki nyeri a román labdarúgó Liga1 bajnoki címét. A Kolozsvári CFR-nek győznie kellett a Curtea de Arges ellen, ha azt akarta, hogy ne az utolsó etapra maradjon a döntés.

A hatalmas tét rá is nyomta a bélyegét a vasutasok teljesítményére, akik szemmel láthatóan görcsösen kezdték a találkozót, aminek köszönhetően a vendégek Apostu révén már egy perc eltelte után megszerezhették volna a vezetést. Aztán az erdélyiek szépen lassan átvették az irányítást, de így is csak nagy nehezen tudták feltörni a havasalföldiek védelmét. Kellett ehhez Peralta remekbe szabott passza valamint Bud higgadt befejezése.

A gól azonban nem hogy megnyugtatta volna a CFR játékosait, de elkényelmesítette őket, aminek a 66. percben „itták meg a levét", amikor egy jobboldali beadás után Apostu csúsztatott a hálóba. Nem játszott jól a Kolozsvár, annak ellenére, hogy uralta az eseményeket, így nyilvánvaló volt, hogy csak egyéni villanás döntheti el a találkozót: a 75. percben Peralta adott ismét egy remek passzt, amit Deac mellel maga elé tett, jobbal megszelídített és ballal a kapufa segítségével hálóba pöckölt.

A nyugodtnak tűnő hajrát azonban Dani egy fölösleges durvasággal tett izgalmassá, sőt, Nuno Claro közel állt ahhoz, hogy elhalassza a bajnoki cím megszerzését: a hosszabbítás perceiben a portugál kapus rossz ütemben lépett ki, aminek következtében Muresannak kétszer is mentenie kellett a gólvonalról.

Ezzel a győzelemmel végérvényesen eldőlt, hogy a Kolozsvári CFR nyerte a Liga1 2009-2010-es kiírását. Mert bár elméletileg az Urziceni az utolsó fordulóban pontszámban beérheti a Szamos-partiakat, de az egymás elleni mérleg ebben az esetben is az erdélyiek javára billenti a mérleg nyelvét. Így 2008 után a CFR megszerezte történelme második bajnok címét is. Akkor a bordó-fehérek duplázni tudtak és erre idén is megvan az esélyük, mivel bejutottak a Román Kupa döntőjébe, ahol a Vaslui lesz az ellenfelük.

A szombati napon mellesleg még egy mérkőzést rendeztek a pontvadászatban, azon a Medgyes 5-0 arányban kiütötte a már kiesett Gyulafehérvár csapatát.

Eredmény:
Kolozsvári CFR
- Curtea de Arges 2-1
gólok: Bud (33.), Deac (75.), illetve Apostu (66.)

Medgyes - Gyulafehérvár 5-0
gólok: Eric (40.), Hoban (53.), Pereira (64.), Khubutia (71.), Dudita (75.)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: