2010-05-18 10:13:20• hírek • Szatmar.ro

Biztosan második az Urziceni

A tavalyi bajnok megszerezte a második helyet, nagy küzdelem a bronzért.

A román labdarúgó Liga1 33., utolsó előtti fordulója egy sor kérdésre választ adott: mint már korábban megírtuk, a Kolozsvári CFR megszerezte a bajnoki címet, az Urziceni pedig az ezüstérmet. A Temesvár, a Vaslui és a Steaua nagy csatát vív egymással a harmadik helyért, de az igazi nagy kérdés, hogy Iasi, Pandurii, Craiova hármasból ki marad az élvonalban.

A forduló meglepetését a Galac okozta, amely hazai pályán legyőzte az ezüstre hajtó Vasluit. A Duna-partiakról köztudott, hogy igen erősek odahaza, legutóbbi négy bajnokijukon még gólt sem kaptak saját szurkolóik előtt. Bár a Vaslui is elsősorban otthon jó, mégis meglepetést okozott, hogy pont nélkül térhettek haza. Pedig galaci játékos nem is talált kapuba, megtette ezt viszont Papp, aki az előző fordulóban még győztes gólt szerzett a Steaua ellen.

Kihasználta riválisa botlását a tavalyi bajnok Urziceni, amelynek nem okozott komoly gondot legyőznie a már kiesett Ceahlault. Bilasco szűk negyed óra elteltével előnyhöz juttatta a hazaiakat, amit a szünet előtt Frunza még megtoldott, majd a második félidőben Rusescu egy duplával állította be a végeredményt. Ezzel a tavalyi arany után egy újabb éremmel bővül a szimpatikus kiscsapat gyűjteménye: Roni Levy együttese, amely tavasszal csak a CFR-től kapott ki, begyűjtötte az ezüstérmet és ezzel indulhat a Bajnokok Ligája selejtezőiben.


Brandan, kékben, az arany után egy ezüstöt is szerzett fotó: fcunirea.ro
Brandan, kékben, az arany után egy ezüstöt is szerzett fotó: fcunirea.ro


Oda igyekezett a Temesvár és a Steaua is, ám előbbi csak egy gól nélküli döntetlent ért el a bennmaradásért küzdő Pandurii ellen, míg utóbbi hiába győzte le Arman Karamjan duplájával a Craiovát, a harmadik helynél előbb már nem végezhet.

Az etap legfordulatosabb meccsét Bukarestben rendezték, ahol előbb úgy tűnt, hogy a Dinamo kiüti az Astrát, aztán végül örülhetett, hogy egyáltalán pontot szerzett. Scarlatache és Bratu góljaival ugyanis a fővárosiak szűk negyed óra után már 2-0-ás előnyre tettek szert. Vadrariu azonban még a szünet előtt szépített, a japán Takajuki a második félidő elején pedig már az egyenlítő gólt is bevágta. Sőt, a 75. percben Vadrariu góljával már a ploiestiek vezettek. Igaz, nem sokáig, mert Cristea négy perccel később egyenlített, beállítva ezzel a végeredményt. Amíg a Dinamónak a két pont elvesztése nem sokat számított, addig az Astra az iksszel bebiztosította első osztályú tagságát.

Az utolsó forduló előtt tehát a 66 pontos CFR már bajnok, míg a 63 egységgel rendelkező Urziceni biztos második. A harmadik helyen egyelőre a Temesvár, a Vaslui és a Steaua található, egyaránt 59 ponttal. Az utolsó fordulóban a bánságiak a Brassót, a moldvaiak a Dinamót fogadják, míg a Steaua Curtea de Argesre látogat.

A bronzérem megszerzésénél jóval fontosabb azonban, hogy ki kerüli el a kiesését. A legkedvezőbb helyzetben a Craiova van, amelynek hazai pályán győznie kell a Galac ellenében. A két ponttal kevesebbel rendelkező Iasi az Urzicenit fogadja, a Pandurii pedig Gyulafehérvárra látogat. Nekik, egy esetleges győzelem esetén abban kell reménykedniük, hogy a Craiova nem tudja begyűjteni a három pontot. A Gyulafehérvár és a Ceahlaul már biztosan kiesett.

Eredmények:

Beszterce - Iasi 5-0
gólok: Moraes (4.), Muresan (12., 71.), Coroian (40.), Bajenaru (90, 11-es)

Brassó - Rapid 1-1
gólok: Roman (26.), illetve Sapunaru (90, 11-es)

Dinamo - Astra 3-3
gólok: Scarlatache (9.), Bratu (13., 11-es), Andrei Cristea (79.), illetve Vidrariu (23., 75.), Takajuki (47.)

Steaua - Craiova 2-0
gólok: Arman Karamjan (69., 78.)

Galac - Vaslui 1-0
gól: Papp (50., öngól)

Urziceni - Ceahlaul 4-0
gólok: Bilasco (13.), Frunza (38.), Rusescu (52., 66.)

Pandurii - Temesvár 0-0

Korábbi eredmények:

Kolozsvári CFR - Curtea de Arges 2-1
gólok: Bud (33.), Deac (75.), illetve Apostu (66.)

Medgyes - Gyulafehérvár 5-0
gólok: Eric (40.), Hoban (53.), Pereira (64.), Khubutia (71.), Dudita (75.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: