2010-11-26 14:16:50• hírek • Szatmar.ro

Penészes kifli és kukacos alma tízóraira

Az iskolákban és óvodákban működő tej-kifli program nem akadálymentes. A péksütemény-szolgáltató penészes kifliket adott a gyerekeknek, ugyanakkor az alma is kukacos.

Nem mindig öröm az ingyen kifli az iskolában, hiszen többször megesett már, hogy a friss és puha ennivaló helyett penészes, romlott kifli került a gyerekek asztalára. A Balcescu-Petőfi iskola bejelentést küldött a polgármesteri hivatalnak, hogy szerdán a pékségtől zöld foltocskás kiflit kaptak.

A tettes nem más, mint a Bampan Impex Kft, akivel még egy hónapja sincs, hogy megkötötte a polgármesteri hivatal a szerződést, máris megszegte az ebben meghatározott szabályokat. Szatmárnémetiben ez a cég szállítja a tízórait minden 1-8 osztályos gyerek, illetve a 4 órás programmal rendelkező óvoda számára a 2010-2011-es tanév folyamán.

A minőség be nem tartása miatt a Polgármesteri Hivatal csütörtökön értesítette a megyei bizottságot, hogy ellenőrizzék a 96/2002-es kormányrendelet betartását úgy, hogy elmennek az iskolákba, és ellenőrzik a Tej-kifli program termékeit.
A polgármesteri hivatal illetékesei megállapították, hogy a címkére nyomtatott hozzávalók nem ugyanazok, mint amelyek a szerződésben szerepelnek, ugyanakkor a szavatossági idő is szinte kibetűzhetetlen volt.

Az imént említett gondok ugyanakkor nem merítették ki a programmal kapcsolatos gondokat, hiszen péntek kora délután a helyi önkormányzathoz újabb panasz érkezett, ezúttal a diákoknak szánt almák voltak kukacosak.
Ezeket a kihágásokat figyelembe véve a Polgármesteri Hivatal kirója a szerződésbe foglalt büntetéseket a pékséggel, illetve az almabeszállítóval szemben, tudtuk meg az illetékesektől.


Úgy tűnik, a beszállítók nem a gyermekek egészségéért aggódnak igazán
Úgy tűnik, a beszállítók nem a gyermekek egészségéért aggódnak igazán


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: