2011-07-27 16:48:50• hírek • Kocsis Zoltán

Biztosan késik a tej és kifli

Hiába a több éves tapasztalat, a diákok élelmezését célzó „tej és kifli program" idén is, mind minden tanév előtt, balhéval kezdődik: Ilyés Gyula szerint a kormány ebben a tekintetben semmi életjelt nem adott, így teljesen biztos, hogy késni fog a szolgáltatás - amennyiben lesz egyáltalán.

„Jelen pillanatban az a baj a programmal, hogy nincs", mondta némi iróniával Szatmárnémeti polgármestere. Ilyés elmondta, hogy a pénzzel elvileg nem lenne szabad bajnak lennie, lévén, hogy az Európai Uniótól támogatásról van szó. „Ennek ellenére semmilyen utasítást, útmutatást nem kaptunk Bukarestből ezzel kapcsolatban", mondta a város első embere.

A polgármester elmondta, a licitálás és a szerződések körüli bonyodalmak miatt Szatmárnémetiben már akkor is késne a program, amennyiben a napokban napvilágot látna az új szabályozás. „A községekben talán még nem lenne késő, ám a nagyobb városokban, mint amilyen Szatmárnémeti, már biztosan az. Ezzel együtt még jele sem mutatkozik annak, hogy a kormány tudná mit akar ezzel kapcsolatban".



Ilyés szerint nem csak az nem világos, hogy mi a helyzet a finanszírozással, hanem az is, hogy marad-e a régiben a program vagy esetleg valamiféle változáson megy át. „Jelen pillanatban egy biztos: akár szeptember 1.-én, akár szeptember 15.-én kezdődik az iskolai év, tej-kifli program semmiképp sem indul el addig", mondta Ilyés Gyula.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: