2013-06-07 16:50:23• hírek • Szatmar.ro

Biztosan Somesul lesz a bajnok – de melyik?

Két döntő néhány órán belül ugyanabban a stadionban - kívánhatnak-e jobb szórakozást a labdarúgás szerelmesei? A szatmári focidrukkereknek legalábbis megadatik az élmény, hisz június 9-én, vasárnap előbb a Román Kupa megyei szakaszának döntőjére, aztán a megyei bajnokság fináléjára kerül sor az Olimpia stadionjában.

A sort a Pusztadaróci Recolta és az Avasújvárosi Talna nyitja: a két együttes 14.00 órától a kupadöntőben feszül egymásnak. Mindkét gárda szerdán kvalifikálta magát a döntőbe, ám teljesen ellenkező módon. Amíg ugyanis a Pusztadaróc 8-1-re elgázolta az Érkávást, addig az Avasújváros egy munkás meccsen 1-0-ra verte Vetést.

A Pusztadaróc egymást követő második évben jutott be a fináléba, tavaly azonban hosszabbításban alulmaradt Óvárival szemben. „Ez most egy plusz motivációt is jelent a fiúknak, most nagyon szeretnénk megnyerni a kupát, ami az első lenne a daróci futball történetében. A tavaszi idényben az együttes  minden bajnoki és kupamérkőzését megnyerte, szám szerint 16 találkozót, most a tizenhetediken is győzni akarunk. Rz igazi hab lenne a tortán. Egy olyan színvonalú meccset akarunk játszani, amelyen a közönség is jól szórakozhat majd, és amely méltó az Olimpia-stadion gyepszőnyegéhez", mondta a Recolta mestere, a korábban az Olimpiában és a Rapidban futballozó Esztinka Sándor.

Érdekes, hogy az Avasújváros kupaálmainak is az Óvári vetett véget legutóbb a döntőben - igaz, ennek immár négy éve. „Persze, hogy ezek után ideje lenne már nyerni is, de egy igen nehéz mérkőzésre számítunk, a daróciak is biztosan mindent megtesznek a győzelemért a tavalyi vesztes finálé után. Mi az elődöntőben már kicsit tartalékoltunk a fináléra, a fiúk némileg lazábban vették a vetésiek elleni meccset. Remélem az időjárás is kedvezni fog a döntőnek, melyen a szerencse is meghatározó tényező lehet", fogalmazott Büte Pál. A klubelnök Dacian Nastai edzői munkáját emelte ki, mint a siker egyik alapját.

Szamoskrassó zsinórban másodszor vagy Óvári először?

A kupadöntőt követően 17.00 órai kezdettel Szatmár megye papíron második és harmadik legjobb csapata csap össze a bajnoki döntőben - a legjobb ugye a második osztályba nemrég feljutott Olimpia. Nem sikerült a hasonló bravúr, azaz a feljutás a tavaly a Szamoskrassói Somesulnak, így a csapat maradt a negyedik osztályban - és megpróbálja megvédeni címét. A Ritli Zoltán edzette társaság magabiztosan nyerte csoportját, 24 győzelem mellett egy döntetlent és három vereséget engedélyezett ellenfeleinek. Gólkülönbsége pedig igazán pazar: 113 rúgott gól mellett csak 28-at kapott.

„Nem lesz könnyű ismételni. Egy döntőben minden lehetséges. Aki jobb formát kap el, az jöhet ki győztesen a csatából. Szerintem az esélyek egyenlőek, egy szép mérkőzést akarunk játszani, és győzzön a jobbik", jelentette ki a Steaua kapujában országos hírnevet szerző Ritli.

Nem panaszkodhat mérlegére az Óvári Somesul sem, hisz 27 győzelem és két döntetlen mellett mindössze egy vereséget szenvedett. A Tasnád elleni fiaskó azonban az első hely elveszítését jelentette, ezzel együtt pedig az edzőnek is mennie kellett. A klub vezetői ekkor egy merészet húztak, hisz egykori játékosukat, a jelenleg az Olimpiában futballozó Botos Sándort nevezték ki. A fiatal edző irányításával a gárda minden meccsét megnyerte. „Még tizenegy forduló volt hátra, és az együttes minden mérkőzését megnyerve végzett a csoport élén. A nagy érdem tehát a fiúké és az edzőé, de köszönetet kell mondanom a támogatóknak, Juhász Lajos vetési polgármesternek, és az ificsapat edzőjének, Száraz Krisztiánnak is - nyilatkozta Majorcsák Zolt menedzser.

"A tavalyhoz képest a csapatunk 60 százalékban kicserélődött, 4 saját nevelésű fiatal is tagja lett a csapatnak, tehát sokan most játszanak először valamilyen döntőt. A mérkőzés esélyese a Szamoskrassó, bővebb a kerete és nagyobb a rutinja is. A távozók mellett most sok a sérültünk is, így elég rövid a kispad, de mindent megteszünk azért, hogy örömet okozzunk szurkolóinknak. Az akarat megvan, ebben a tekintetben nem fogunk csalódást okozni a remélhetőleg nagyszámú közönségnek", vetítette előre a finálét Majorcsák.

Óvári fennállása során immár harmadszor jutott be a döntőbe, nyernie azonban eddig még soha nem sikerült.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: