2019-02-10 07:18:56• hírek • Bede Emőke

Biztonsági őrökből és kőművesekből is komoly hiány van a megyében

Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com
Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com

A Szatmár Megyei Munkaerő-ügynökség heti rendszerességgel teszi közzé a megyében elérhető szabad állások listáját. Ezen a héten nem kevesebb mint 222 betöltetlen helyet jegyeznek.

Csupán 9 üres pozíció betöltéséhez van szükség felsőfokú végzettséghez, 156 helyre azok is bátran pályázhatnak, akik csak középfokú képzésben vettek részt. Mi több, 57 olyan állást is tartanak számon, ahova szakképzelten munkaerőt is felvesznek. A listát átbogarászva azonban nem csak ez derül ki, hanem az is, hogy melyek azok a munkaterületek, ahol a legnagyobb a hiány.
 

Az eheti összesítés szerint szükség van 14 biztonsági őrre, 10 varrodai alkalmazottra, 7 vasbetonozó munkatársra, 7 árumozgatóra, 13 alkatrész-összeszerelőre, 6 kamionsofőrre, 10 asztalosra, 11 bolti eladóra és 17 építőipari munkásra, azaz kőművesekre, vakolókra is. Kisebb számban ugyan, de keresnek autószerelőket, géplakatosokat, kertgazdasági dolgozókat, CNC-gépkezelőket, pincéreket, buszsofőröket és hegesztőket is.
 

Annak tehát, aki hasonló munkahelyek után érdeklődik, mindenképp érdemes felvenni  a kapcsolatot az ügynökséggel, mely segít kapcsolatba lépni a munkáltatókkal. Érdeklődni lehet a Ion Ghica utcában található székhelyen, illetve a honlapon elérhető telefonszámon is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: