2015-11-17 14:19:53• hírek • Kocsis Zoltán

Biztonsági játék rendkívüli biztonságban?

A jövő évi, franciaországi Európa-bajnoki selejtezők sikeres megvívását követő első felkészülési mérkőzését játssza kedd este Bolognában Románia labdarúgó-válogatottja. A pénteki, párizsi merényletek következtében a mérkőzést rendkívüli biztonsági körülmények között rendezik meg.

Az olasz terrorizmus ellenes igazgatóság mintegy 150 rendőrt és csendőrt, valamint bombakereső kutyákat vet be a Dall'Ara stadion biztosítása érdekében. Ezen kívül megerősítik a két csapat szállásának valamint útvonalának biztosítását. Könnyen lehet azonban, hogy a pályán is a biztonság lesz a legfőbb jelszó...

Olaszországot ugyanis még a válogatott csúcsidőszakában is elsősorban a betonbiztos védelem és a biztonsági játék jellemezte. Márpedig a mostani válogatott fényévnyi távolságra van a 2006-os világbajnok garnitúrától. Antonio Conte megpróbált ugyan némi modern lendületet csempészni játékukba, ám ez egyelőre csak helyenként sikerült. Ezzel együtt a gárda az Eb-selejtezők 10 meccsén mindössze 16 gólt szerzett - ebből is ötöt Azerbajdzsán ellen. Persze fűtheti a játékosokat a bizonyítási vágy, miután pénteken Brüsszelben 3-1-re simán kikaptak Belgiumtól - ami azt is mutatja, hogy az olasz védelem sem a régi már.

Nem erőssége a gólszerzés Romániának sem, amely idén csak Finnország, Feröer-szigetek és Moldova (utóbbi barátságos meccs volt) ellen tudott betalálni. Anghel Iordanescu legényei 2015-ben nem is tudták legyőzni csak Feröer-szigeteket (igaz, őket kétszer), valamint Moldovát a már említett februári felkészülési mérkőzésen.

Conte Brüsszelben a 28 behívott játékosból 17-et küldött pályára - könnyen lehet, hogy a kimaradók Bolognában nagyobb szerepet kaphatnak. Köztük az új Buffonnak titulált Mattia Perin kapus, a Napoli csatára, Emmanuelle Gabbiadini vagy a Milan triója, Riccardo Montolivo, Giacomo Bonaventura vagy Alessio Cerci.

Érdekesség, hogy Románia az idei évben eddig pontosan annyi barátságos meccset játszott, mint amennyit az olaszok öt nap alatt játszanak. Iordanescu a Craiova 18 éves csatára, Andrei Ivan és a Viitorul 26 éves középső középpályása, Vlad Achim személyében két újoncot is avathat és 2011 óta minden bizonnyal ismét pályára léphet Ciprian Sapunaru is.

Románia legutóbb 1989-ben tudta legyőzni Olaszországot egy felkészülési mérkőzésen. Ezen kívül még egyszer sikerült a taljánok fölé kerekedni egy Európa-bajnoki selejtezőn 1982-ben. Mindkét meccs 1-0-ra végződött. Az olaszok 10 győzelme mellett négy döntetlent mutat még a két válogatott örökmérlege. Legutóbb 2010-ben találkoztak felkészülési meccsen. Akkor 1-1 lett az eredmény.

Olaszország - Románia 21.45 ProTv

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: