2018-01-16 06:31:29• hírek • Agerpres

Biztonsági intézkedéseket kér Melescanu a HVIM akciója miatt

A román külügy megbeszélést fog tartani Magyarország bukaresti nagykövetével a budapesti román nagykövetségnél a hétvégén történt incidens kapcsán, és fokozott biztonsági intézkedéseket kér majd a magyar hatóságoktól - idézte az Agerpres hírügynökség Teodor Meleşcanu tárcavezetőt.

 

A külügyminisztert annak kapcsán kérdezte a sajtó, hogy a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagjai a szombatra virradó éjszaka székely zászlóval takarták le a Románia budapesti nagykövetsége bejáratánál levő táblát, amelyen a felirat és a címer látható.



"A Budapesten történtekkel kapcsolatban lesz egy egyeztetésünk Magyarország bukaresti nagykövetével, és ezen egyértelművé tesszük: tudatában vagyunk annak, hogy az Európai Unió polgárainak joguk van a szabad véleménynyilvánításhoz, ugyanakkor azonban a diplomáciai kapcsolatokat szabályozó, 1961-es Bécsi Egyezmény előírásainak megfelelő biztonsági intézkedéseket fogunk kérni, hogy ne lehessen megzavarni a nagykövetség tevékenységét" - mondta hétfőn Meleşcanu.



A román-magyar diplomáciai kapcsolatok jövője kapcsán a tárcavezető megjegyezte, Románia továbbra is azt szeretné, hogy a két ország közötti párbeszéd "felfelé ívelő pályán maradjon".

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: