2012-01-18 11:26:23• hírek • Póti Orsolya

Biztonságban érezhetik magukat a kölcseysek

Biztonsági kamerákkal és kártyás azonosító rendszerrel szerelték fel a Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziumot az elmúlt héten. A diákok a napokban kapják meg a névre szóló kártyákat, melynek több funkciója is lesz.

A biztonsági célú kártyás azonosító rendszert előszeretettel működtetik számos intézményben. Célja, hogy azonosítson egy személyt annak érdekében, hogy például beléphessen egy épületbe, annak egy részébe vagy helyiségébe, vagy hozzáférhessen valamilyen információhoz, használhasson egy programot, de akár pénzhelyettesítésre is alkalmas.

Mintegy 10.000 négyzetméternyi területet szerelt fel kamerákkal és beléptetőrendszerrel a Kölcsey Ferenc Főgimnázium vezetősége, annak érdekében, hogy ne jussanak be idegenek a tanintézmény épületébe.

„A biztonsági rendszer kialakítására első sorban azért volt szükség, mert újabban a szolgálatos diákok tanóra alatt nem teljesíthetnek szolgálatot. De nem csak tanáraink és diákjaink biztonságát növeljük a szerkezetekkel, hanem a kantin működését is megkönnyítjük." - magyarázta Pataki Enikő, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium vezetője.

A tanintézmény közel 60.000 lejt fektetett a biztonsági rendszer kialakítására. A diákoknak három hét áll majd rendelkezésükre, hogy megtanulják, hogyan működik a beléptető rendszer és mire is használhatják a kártyát.

A szerkezet regisztrálja majd a diákok belépését és azt is, hogy ki mikor hagyja el az épületet - ezzel a lógásokat is ellenőrizni lehet. A tanári szobába is kártyával lehet majd bemenni, és a parkolóhoz nyíló bejáratot is védi a beléptetőrendszer. Van pénzhelyettesítő funkciója is a kártyáknak: a kantinban majd ezzel „fizethetnek" a kölcseysek.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: