2010-07-13 23:58:10• hírek • Kocsis Zoltán

Biztató Loki-kezdés Tallinnban

fotó: dvsc.hu
fotó: dvsc.hu

A magyar bajnok az utolsó pillanatban 1-1-re mentett a BL-selejtezőben.

Déjá vu érzése lehetett a magyar bajnok Debrecen labdarúgóinak, amikor leszálltak a tallinni repülőtéren: a hajdúságiak ugyanis a Bajnokok Ligája előző kiírásában is összecsaptak az ész bajnok Levadia Tallinn-nal, ám akkor nem a második, hanem a harmadik selejtezőkörben találkoztak. Akkor a Loki mindkétszer 1-0-ás győzelmet aratott, amivel vélhetően ezúttal is maradéktalanul kiegyezett volna.

Ennek ellenére a találkozó elején a hazaiak játszottak fölényben, Malinauskas kapusnak többször is akadt dolga, igaz, a lövések nagy része középre érkezett. A meccs az első félidő derekán élénkült meg, amikor öt perc leforgása alatt előbb Szakály Péter, majd Konstantin Nakh találta el a mindkét oldalon a kapufát.

A félidő utolsó periódusában, majd a szünet után is inkább a Debrecen irányított, mégis a Levadia szerzett vezetést, amikor az 59. percben Nakh beadása után Neemelo bólintott a kapuba. A góltól megzavarodott a magyar csapat, Malov pedig közel került az előny növeléséhez.

Az utolsó negyed órában aztán magához tért a vendég csapat, kapuja elé szorította észt riválisát, a 90. percben pedig két cserejátékos révén egyenlített is a piros-fehér alakulat: a veterán Dombi Tibor adott be jobb oldalról, középen érkezett a fiatal Rezes László, és a hálóba pörgetett. Ennek köszönhetően a DVSC közelebb került a továbbjutáshoz, ám az egy hét múlva esedékes visszavágón nem lesz könnyű dolga.

Nem kell viszont aggódnia az osztrák Salzburgnak, amely odahaza 5-0 intézte el a feröeri Tórshavn csapatát, akárcsak az izraeli Hapoel Tel-Aviv a bosnyák Zseljeznicsárt. Továbbjutónak érezheti magát a szlovén Kopert 5-1-re lemosó Dinamo Zágráb is, valamint a lett Metalurg Leipejas otthonában 3-0-ra nyerő Sparta Prága.

A nap meglepetéseként a szlovák Zsolna 1-0-ra kikapott a máltai Birkirkara otthonában, míg a svéd AIK Solna csak egyet tudott rúgni a luxemburgi Jeunesse Eschnek.

A BL-selejtező első körének keddi eredményei:
Levadia Tallinn (észt) - DVSC-TEVA (magyar) 1-1
Inter Baku (azeri)-Lech Poznan (lengyel) 0-1
Liepajas Metalurgs (lett)-Sparta Praha (cseh) 0-3
Birkirkara (máltai)-MSK Zilina (szlovák) 1-0
Salzburg (osztrák)-HB Tórshavn (feröeri) 5-0
Liteksz Lovecs (bolgár)-Rudar Pljevlja (montenegrói) 1-0
Omonia (ciprusi)-Renova (macedón) 3-0
AIK Solna (svéd)-Jeunesse Esch (luxemburgi) 1-0
Hapoel Tel-Aviv (izraeli)-Zseljeznicsar Sarajevo (bosnyák) 5-0
Dinamo Zagreb (horvát)-Koper (szlovén) 5-1
Bohemians (ír)-TNS (walesi) 1-0

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: