2015-09-19 10:32:07• hírek • Refszatmar.ro, Szatmar.ro

Bizonyságtevők, kik épp Istentől jöttek – 4. Csak Róla Szól

A szabadság volt a központi témája annak az evangelizációs alkalomnak, amit a refszatmar.eu öt-, a Harangszó Rádió négy-, a Világíts Tv pedig három éves évfordulója alkalmából szerveztek. A Csak Róla szól nevű rendezvényen bizonyságtevők sokasága személyes, hiteles istentapasztalatát továbbította a jelenlevők felé.

Rácz Ervin szervező köszöntése után Kovács Sándor esperes a 111. zsoltár szavait tolmácsolva kért áldást a rendezvényre. A Szatmári Református Egyházmegye ifjúsági táborában megalakult lelkes csapat, a Bízz Band kezdte a Róla szóló bizonyságtételt, buzdítva az őket követő prédikátort, és nem csak: „Indulj és menj, hirdesd szavam!" Varga Botond kisbábonyi lelkipásztor igehirdetésében a szabadság gondolatát a mindennapok szintjére alkalmazta: „Énekeljetek az Úrnak, áldjátok az ő nevét; hirdessétek napról-napra az ő szabadítását!" (Zsolt 96,2) Bátorított arra, hogy érezze jól magát a gyülekezet, hiszen van ok az örömre Krisztusban!

A Reménység Együttes Udvarfalváról „hozta a lángot" Ott van az Úr, Ő ott lakozik, ahol a dicséret szól - énekelték. Tényleg ott volt. Koncert közben egy fiatalember állt elő a csapatból. Személyes élettörténetét kitárva mondta el, hogyan hozta ki őt Isten a legreménytelenebb helyzetből. Ezt a kimondhatatlan boldogságot énekelve, táncolva, reménytelien lehet tovább adni. Úgy, ahogy azt a Maros megyeik tették.

A Reménység Együttes Udvarfalváról

Van-e kiút a legnagyobb mélységekből? Mi az igazi szabadság? Érdekes, élő interjúban hallhattak erről a jelenlevők Boros Lajostól, a váci börtön volt rabjától, aki huszonkét év után szabadult és elmondta, hogyan szabadította meg őt Isten a belső rabságtól még szabadulása előtt húsz évvel. Olyan erő lakozott a bizonyságtételben, hogy szájtátva, csodálkozva érezte a gyülekezet: ez az ember úgy beszél Istenről, mint aki éppen tőle jön. Ömlött az áldás, áradt a jóság szavain keresztül, mert jó az Isten. Egyébként még az alkalom előtt a bizonyságtevő a Szatmárnémeti Büntetésvégrehajtó Intézetben nyitotta meg az evangelizációs imahetet, ami jövő héten fog folytatódni vendéglelkészek igehirdetéseivel.

Boros Lajos, a váci börtön volt rabja beszélt arról, hogy hogyan talált rá Istenre

Hanna és Zenekara rendkívül értékes és profi előadásmódban, csodálatos énekhangokkal megáldva dicsérte az Urat és énekeltette meg a gyülekezetet is, mintha az előző bizonyságtételre együtt válaszoltak volna: „Csak állok, és nézlek Téged, hogy mit tettél értem. Szerelmed, mely több mindennél, megváltoztatott engem!" A nyári,  nagytarnai ifitábor himnusza is felcsendült: „Nagy neved hívom én, felnézek a vizek fölé." S, ha nem is tudjuk, a szél honnan fúj, és hova megy, vágyjunk arra, hogy Isten Lelke vezessen. Ne számítson más, ne legyen ennél fontosabb, tervébe használjon minket Urunk! - hangzott az imakérés.

Hanna és Zenekara

Hogy mi az evangelizáció? Nem más, mint az, ha valaki elmondja a másiknak, hol lehet kenyeret kapni. Nos, aki részt vett az alkalmon, lelki táplálékot csordultig kapott, s ugyan a tiszta volt az ég, de a bizonyságtévők fellege vett körül mindenkit. Köszönet érte azoknak is, aki tettek azért, hogy ez az alkalom létrejöjjön!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: