2014-12-08 14:26:10• hírek • Szatmár.ro, refszatmar.eu

Kárpát-medencei imanap a Szamos-negyedi református templomban

A Szamos-negyedi Református Egyházközség templomában ismét megtartották a Kárpát-medencei imanapot.

A Királyhágómelléki Református Nőszövetség is évről-évre bekapcsolódik abba az imanapi mozgalomba, amely a 2004. december 5-i magyarországi népszavazás okán született, amikor a Kárpát-medencei református nőszövetségek elhatározták, hogy az imádság hullámhosszán átölelik a magyarságot, Istentől lelki megújulást, gyógyulást kérnek az egész nemzet számára.

2006-ban a Dunántúl, 2007-ben Erdély, 2008-ban Tiszáninnen, 2009-ben Horvátország, 2010-ben Tiszántúl, 2011-ben Kárpátalja, 2012-ben Királyhágómellék, 2013-ban Dunamellék készített elő imanapi liturgiát az imádkozó közösségek számára. Így került sorra 2014-ben Szlovákia református asszonyközössége.

2014. december 7-én együtt imádkoztak nemzetünk egyik legmegpróbáltatotabb, a történelem viharaiban legmegalázottabb közösségéért, a felvidéki testvérekért.

Vasárnap Szamos-negyeden du. 5 órakor kezdődő imanapi alkalmon szolgált Nt. Csoma László  a Szlovákiai Magyar Református Lelkészegyesület elnöke. Az imádságokat felolvasták a Szatmári Református Egyházmegye Nőszövetségének elnökségi tagjai. Az alkalom szeretetvendégséggel zárult.

Imanapot tartottak a Szamos-negyedi Református Templomban

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: